Nagyobb akkumulátort kap a BMW i3
Hírek, 2016. május. 9.
AS

Már nagyobb kapacitású akkumulátorral is kínálja az i3-at a BMW, így a 170 lóerős elektromos autóval akár 300 kilométert is meg lehet tenni egy feltöltéssel.

 

 

Új, nagyobb kapacitású akkumulátorral is bemutatta az i3-at a BMW. A két éve kapható elektromos kisautó 60 Ah-s alapváltozata 22 kWh kapacitású akkumulátorral készült, a 94 Ah-s újdonság azonban már 33 kilowattórás akkut kap, így a hatótávolsága is jelentősen megnőtt. A BMW i3 eddig 190 kilométert volt képes megtenni egy feltöltéssel, mostantól azonban akár 300 kilométert is elmegy a szabványos mérés szerint, a BMW pedig hozzáteszi, hogy 200 kilométert akkor is megtehetünk vele, hogy ha használjuk a fűtést vagy a légkondicionálót. A nagyobb kapacitású akku feltöltése 3,5 helyett 4,5 órába telik az otthoni elektromos hálózatról, a villámtöltőnél 80 százalékos töltöttség elérése 40 percet vesz igénybe.

 

 

A 170 lóerős elektromotor nem változott, így a 94 Ah-s BMW i3 annak ellenére, hogy 160 kilogrammal nehezebb lett, továbbra is 7,3 másodperc alatt gyorsul nulláról százra. Mind a két modellhez elérhető lesz a hatótáv-növelő 650 köbcentis, kéthengeres benzinmotor, amely egy 9 literes benzintartályból további 150 kilométerrel növeli meg a megtehető távolságot. Mivel az új, továbbfejlesztett akkumulátor nagyobb energiasűrűségű, de a mérete megegyezik a korábbival, ezért a BMW-nél azt is vállalják, hogy a már megvásárolt i3-asok akkuját kicserélik a nagyobb kapacitásúra. A kínálat újdonsága pedig egy kék metálfényezés, amely eddig csak a BMW i8-ashoz volt elérhető.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár