Megújultan folytatja a Citroën C4 Picasso
Hírek, 2016. május. 9.
AS

Finoman módosították a Citroën egyterűjének formáját. A C4 Picasso és Grand C4 Picasso külalakja nem tér el jelentősen az eddigitől, de kínálata és felszereltsége is gazdagabbá vált.

 

 

2013-ban mutatkozott be a Citroën kompakt egyterűjének legutóbbi generációja, a C4 Picasso és a Grand C4 Picasso pedig mostantól megújultan folytatja pályafutását. A jellegzetes külső csak finoman változott, így új, nagyobb légbeömlővel és C-alakú krómkerettel szerelt első lökhárítót találunk rajta, de a fényszórók formáján is változtattak egy kicsit. Mostantól széria a háromdimenziós hatású hátsó lámpa, a kínálatban pedig új színek és kétszínű, 17 colos könnyűfém kerék is megjelent. Az ötüléses C4 Picasso esetében eltérő színűre fényezett tetőt is lehet kérni, a panorámaszélvédő továbbra is széria, az üvegtető pedig opció.

 

 

A belső térben is új anyagokkal, színekkel találkozunk, a legnagyobb újdonság azonban a kijelzők továbbfejlesztése. A műszeregységet helyettesítő, 12 colos, nagyfelbontású képernyő kihasználtsága nőtt, az igazi újdonság pedig a középkonzolon alatta található 7 colos érintőképernyő. A kapacitív technológiának hála már az alapmodell is könnyebben kezelhető, a Connect Nav kivitel pedig új, háromdimenziós navigációt és két ujjal nagyítható térképeket kínál. Újdonság még a láblendítésre nyitható csomagtérajtó, a vezetéssegítő rendszerek sorát pedig adaptív tempomat, városi vészfékező, fáradtságfigyelő, táblafelismerő, sávelhagyás-figyelmeztető és holttérfigyelő alkotja.

 

 

Műszaki téren egy új kivitel jelent meg a kínálatban: az 1,2 literes, háromhengeres, turbós benzinmotorral szerelt PureTech 130 mostantól hatfokozatú bolygóműves automata sebességváltóval is kérhető. Ennek a modellnek 230 Nm legnagyobb nyomatéka 1750-es fordulaton érhető el, de ebből 220 Nm már 1500 és 3500 között rendelkezésre áll. A 201 km/órára is képes modell átlagos fogyasztása 5,1 l/100 km. A kínálatban az 1,2 literes, 110 lóerős háromhengeres és 1,6 literes, 165 lóerős négyhengeres benzines, valamint az 1,6 literes, 100 és 120 lóerős, illetve 2 literes 150 lóerős dízeleket találjuk. A megújult C4 Picasso és Grand C4 Picasso az év második felében érkezik a kereskedésekbe.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár