A legszebb veterán autók a Balatonnál
Hírek, 2016. május. 11.
AS

Harmadik alkalommal rendezik meg a klasszikus autók szépségversenyét a Balatonnál, a füredi Concours d’Elegance főtámogatója a százéves évfordulóját ünneplő BMW.

 

 

Az autók gördülő múzeumának is beillő Balatonfüred Concours d’Elegance autós szépségversenyt immár harmadszorra rendezik meg Balatonfüreden. A tavalyihoz hasonlóan idén is a BMW magyarországi importőre a rendezvény főtámogatója, így ünnepelve a márka fennállásának századik évfordulóját.

 

 

A szervezők közel 60 különleges autócsodát várnak a füredi Tagore sétányra 2016. május 13-15. között. A Concours d’Elegance közönsége az Európában is ritkaságnak számító klasszikus autókban gyönyörködhet, amelyeket szakmai zsűri rangsorol majd elsősorban az esztétika alapján. A résztvevőket négy kategóriában díjazzák majd, így vintage, klasszikus, youngtimer és motorkerékpár osztályokban ítélik oda a legszebbeknek járó díjakat.

 

 

Az idei III. Balatonfüred Concours d‘ Elegance rangosabb is a korábbiaknál, hiszen az UNESCO is elismerte a veterán járművek nemzetközi szövetsége, a FIVA tevékenységét a műszaki-kulturális örökségvédelem terén. A FIVA pedig kiemelte a balatonfüredi kiállítást a több száz hasonló eseménye közül, ezért a szervezők igyekeznek minderre rászolgálni.

 

 

Számos új BMW és MINI mellett igazi különlegességeket is hoz a márka importőre a müncheni BMW Classic garázsából, így a harmincas évek BMW 315/1-es sportkocsija, az 1950-es évek ikonikus, mindössze 252 példányban készült BMW 507-es Roadstert, valamint az 1999-es James Bond: A világ nem elég című filmben debütáló, ma is lenyűgöző BMW Z8-as is látható lesz.

 

 

Százéves évfordulót megélni nagy büszkeséggel tölt el minket – mondja Baudouin Denis, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója, majd hozzáteszi: a BMW centenáriumi eseménysorozattal ünnepel világszerte, és külön öröm számukra, hogy az autózás szépségét és eleganciáját ünneplő balatonfüredi eseményen a magyar BMW tulajdonosok és rajongók is betekintést nyerhetnek ebbe a hihetetlenül gazdag és színes történelembe.

 

 

További információ: www.balatonfuredconcours.eu

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár