400 lóerős öthengeressel jön az új Audi TT RS
Hírek, 2016. május. 24.
AS

Minden idők legerősebb TT modelljét mutatta be az Audi, a kupé és roadster karosszériával is elérhető RS új fejlesztésű öthengeres motorja emlékezetes hangot ígér.

 

 

Nagyméretű légbeömlő nyílásairól és fixen rögzített hátsó szárnyáról lehet a legkönnyebben felismerni az Audi TT legerősebb változatát, amely ismét öthengeres motort kapott. A 2,5 literes, turbós erőforrás 60 lóerővel többre, 400 lóerős teljesítményre és 480 Nm nyomaték leadására képes, így duplakuplungos váltójával 3,7 másodperc alatt gyorsul fel százra. A menet közben 50 km/órás sebességig nyitható vászontetős roadster számára ennél csak két tizeddel több időre van szükség.

 

 

A TT RS különlegessége még a két ovális kipufogóvég és az OLED hátsó lámpa, amely először kerül sorozatgyártásba az Audinál. A motort a kormánykeréken lévő startgombbal lehet indítani, akárcsak az R8-ban, és a különböző üzemmódok között is itt lehet választani. 12,3 colos képernyővel helyettesített műszeregysége az RS-ben olyan adatokról is tájékoztat, mint a pillanatnyi forgatónyomaték vagy a g-erők. A valaha készült leggyorsabb TT szeptembertől rendelhető és novemberben érkezik a márkakereskedőkhöz.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár