400 lóerős öthengeressel jön az új Audi TT RS
Hír, 2016. május. 24.
Auto2

Minden idők legerősebb TT modelljét mutatta be az Audi, a kupé és roadster karosszériával is elérhető RS új fejlesztésű öthengeres motorja emlékezetes hangot ígér.

 

 

Nagyméretű légbeömlő nyílásairól és fixen rögzített hátsó szárnyáról lehet a legkönnyebben felismerni az Audi TT legerősebb változatát, amely ismét öthengeres motort kapott. A 2,5 literes, turbós erőforrás 60 lóerővel többre, 400 lóerős teljesítményre és 480 Nm nyomaték leadására képes, így duplakuplungos váltójával 3,7 másodperc alatt gyorsul fel százra. A menet közben 50 km/órás sebességig nyitható vászontetős roadster számára ennél csak két tizeddel több időre van szükség.

 

 

A TT RS különlegessége még a két ovális kipufogóvég és az OLED hátsó lámpa, amely először kerül sorozatgyártásba az Audinál. A motort a kormánykeréken lévő startgombbal lehet indítani, akárcsak az R8-ban, és a különböző üzemmódok között is itt lehet választani. 12,3 colos képernyővel helyettesített műszeregysége az RS-ben olyan adatokról is tájékoztat, mint a pillanatnyi forgatónyomaték vagy a g-erők. A valaha készült leggyorsabb TT szeptembertől rendelhető és novemberben érkezik a márkakereskedőkhöz.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár