Zagato álmodta újra az Aston Martint
Hírek, 2016. május. 30.
AS

Ilyen, amikor az olasz stílus találkozik egy legendás brit sportkocsival: a Zagato álmodott új karosszériát az Aston Martin Vanquish számára, a különlegességből ötvendarabos széria készül.

 

 

Több mint ötven évre tekint vissza a Zagato és az Aston Martin együttműködése, az első közös autójuk a DB4 GT volt a hatvanas években. Az évtizedek alatt több különleges közös munkájuk is készült, a legújabb pedig a Vanquish Zagato, amely az idei Concours d’Elegance Villa d’Este autós szépségversenyen mutatkozott be.

 

 

Az oldalára írt Z betű nélkül is könnyen felismerhető, hogy a Zagato munkájáról van szó, hiszen az olasz karosszériaépítő és designstúdió jellegzetes stílusjegyei, a dupla buboréktető és a kerek hátsó lámpák is megtalálhatók rajta. Sőt, még a hűtőmaszkot is sok-sok apró Z betűből rakták ki.

 

 

A Vanquish Zagato ugyanakkor az Aston Martin újabb típusai, így a One-77 és a DB11 vonásait is magán hordozza. Az Aston Martin nem tervezi a Vanquish Zagato sorozatgyártását, de egy kisebb szériát készítenek belőle, így gyűjtők féltett kincse lehet. A tervek szerint 50 példányt szerelnek össze, így harmadannyi készül majd belőle, mint a legutóbbi együttműködés eredményéből, a V12 Zagatóból.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár