Sportváltozattal bővült a megújult Genesis G80 kínálata
Hírek, 2016. június. 4.
AS

A Genesis luxusmárka az idei Busan Nemzetközi Autókiállításon mutatta be a megújult G80 limuzinját, amely egy sportváltozattal is gazdagodott.

 


A korábban Hyundai márkanév alatt árusított Genesis modell továbbfejlesztett külső és belső megjelenéssel, Genesis G80 néven folytatja pályafutását, amelynek külseje csupán visszafogottan módosult. Alig észrevehető módon változtattak az első lökhárítón, amelyen a LED ködlámpák körüli krómozott ív C alakot formáz, a hűtőmaszk még elegánsabb lett, de a fényszórókon is módosítottak a tervezők és a motorháztetőn immár a megújult Genesis jelvény feszít..


Sokkal látványosabbá tették a G80 Sport kivitelének karosszériáját, amely mélyre húzott, agresszívabb kialakítású, nagyobb légbeömlőkkel kiegészített első-hátsó lökhárítókat, felette pedig a vízszintes lamellás hűtőmaszk helyett méhsejtmintás betétet visel, a sportos képet pedig oldalnézetben a vékony gumiabroncsokkal szerelt fekete könnyűfém felnik és feketére fényezett külső tükörborítások fokozzák tovább. Hátul szintén egyedik a diffúzorutánzattal ellátott hátsó lökhárítók, amelyekbe négy darab négyszögletes kipufogóvég is került.


 

Egyelőre még nem sok mindent árultak el a G80 technológiai fejlesztéseiről, de annyi már biztosan tudható, hogy az autó eddig is pazar biztonsági és kényelmi felszereltsége többek között országúti autonóm vezetési rendszerrel gazdagodott, az első ülések háttámlájára pedig tabletek kerültek.

 



Az autót 3,3 és 3,8 literes GDi erőforrásokkal lehet megrendelni, amelyek gazdaságos működéséhez a nyolcfokozatú automata sebességváltó is hozzájárul. A G80 Sport a G90/EQ900 zászlóshajó 3,3 literes T-GDI erőforrását kapta meg, amelynek teljesítménye 370 lóerő, maximális nyomatéka pedig eléri az 510 Nm-t. Habár részletes technikai adatokat egyelőre nem közöltek, a nagyobb G90 ezzel a motorral 6,2 másodperc alatt gyorsul százra, vagyis a kisebb és könnyebb G80 Sport akár 6 másodperc alatt is képes lehet ugyanerre.

 


A G80 várhatóan tovább erősíti majd a vállalat márkaképét és kibővített felszereltségével, valamint hamarosan bemutatkozó dízelmotoros változatával komoly ellenfele lehet a BMW 5-ös szériájának és a Mercedes-Benz E-osztályának. A ráncfelvarrás előtti Hyundai Genesis modellből április végéig 11 012 darabot vásároltak az Egyesült Államokban, ami csak kicsivel kevesebb, mint a kategória éllovasának számító BMW 5-ös széria 14 164, illetve a Mercedes-Benz E- osztály 13.001 darabos eladása.

 


A Genesis tervei szerint hamarosan egy középkategóriás G70 limuzinnal, egy nagyobb és egy közepes méretű luxusterepjáróval, valamint egy luxus sportkupéval teszi teljessé a kínálatot 2020-ig. Iparági elemzők szerint a Genesis márka két új modellből álló termékpalettája rövid távon igen gyorsan növelheti a luxusmárka globális jelenlétét a világpiacon.


forrás: genesishirek.blogspot.com

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár