Stílusos kupé az új Audi A5 és S5
Bemutató, 2016. június. 6.
AS

Bemutatkozott az Audi A5 és S5 második generációja: a német márka sportkupéja megtartotta stílusos arányait, de minden téren továbbfejlődött.

 

 

Megtartotta stílusos arányait, de minden téren felülmúlja elődjét az Audi A5 és S5 második generációja. A kétajtós kupéforma megmaradt, de a hűtőmaszk szélesebb és laposabb lett, a fényszórók szériában xenonok, de akár mátrix LED-esek is lehetnek, továbbá hangsúlyosabb a hátsó kerékjáratok domborítása, valamint a hátsó lámpák is szélesebbek. Az autó tömege akár 60 kilogrammal is csökkent, 0,25-ös légellenállási együtthatója példás, a csomagtartó mérete pedig tíz literrel 465 literesre nőtt.

 

 

Az igazi változás az utastérben fedezhető fel, ahol az A5 is megkapta az A4-ben látott, 12,3 colos képernyővel helyettesített műszeregységet és a 8,3 colos központi képernyőt. Az utóbbihoz fejlett infotainment rendszer kapcsolódik, vezeték nélküli mobiltöltéssel és a beépített SIM-kártya segítségével fedélzeti interneteléréssel. A vezetéssegítő rendszerek között sávtartó és távolságtartó asszisztenst, táblafelismerőt és parkolási segédet is találunk.

 

 

Az új A5 motorkínálata két benzines és három dízelmotorból áll, 190-től 286 lóerőig, közte a V6-os 3.0 TDI két teljesítményfokozatával: a 218 lóerőshöz hétfokozatú S tronic, míg a 286 lóerőshöz nyolcsebességes tiptronic jár. A csúcsmodell jelenleg az S5 Coupé, amelynek új fejlesztésű, 3 literes, turbós V6-os benzinmotorja 354 lóerős, a nyolcfokozatú tiptronic váltóval és quattro összkerékhajtással 4,7 másodperc alatt gyorsul százra és 7,3 l/100 km az átlagos fogyasztása.

 

 

Az új Audi A5 Coupé még az idén októberben megérkezik Magyarországra, árai júliusra várhatók, a részletes bemutatója pedig az Autó és Stílus 2016. augusztus-szeptemberi számában olvasható.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár