Stílusos kupé az új Audi A5 és S5
Bemutató, 2016. június. 6.
AS

Bemutatkozott az Audi A5 és S5 második generációja: a német márka sportkupéja megtartotta stílusos arányait, de minden téren továbbfejlődött.

 

 

Megtartotta stílusos arányait, de minden téren felülmúlja elődjét az Audi A5 és S5 második generációja. A kétajtós kupéforma megmaradt, de a hűtőmaszk szélesebb és laposabb lett, a fényszórók szériában xenonok, de akár mátrix LED-esek is lehetnek, továbbá hangsúlyosabb a hátsó kerékjáratok domborítása, valamint a hátsó lámpák is szélesebbek. Az autó tömege akár 60 kilogrammal is csökkent, 0,25-ös légellenállási együtthatója példás, a csomagtartó mérete pedig tíz literrel 465 literesre nőtt.

 

 

Az igazi változás az utastérben fedezhető fel, ahol az A5 is megkapta az A4-ben látott, 12,3 colos képernyővel helyettesített műszeregységet és a 8,3 colos központi képernyőt. Az utóbbihoz fejlett infotainment rendszer kapcsolódik, vezeték nélküli mobiltöltéssel és a beépített SIM-kártya segítségével fedélzeti interneteléréssel. A vezetéssegítő rendszerek között sávtartó és távolságtartó asszisztenst, táblafelismerőt és parkolási segédet is találunk.

 

 

Az új A5 motorkínálata két benzines és három dízelmotorból áll, 190-től 286 lóerőig, közte a V6-os 3.0 TDI két teljesítményfokozatával: a 218 lóerőshöz hétfokozatú S tronic, míg a 286 lóerőshöz nyolcsebességes tiptronic jár. A csúcsmodell jelenleg az S5 Coupé, amelynek új fejlesztésű, 3 literes, turbós V6-os benzinmotorja 354 lóerős, a nyolcfokozatú tiptronic váltóval és quattro összkerékhajtással 4,7 másodperc alatt gyorsul százra és 7,3 l/100 km az átlagos fogyasztása.

 

 

Az új Audi A5 Coupé még az idén októberben megérkezik Magyarországra, árai júliusra várhatók, a részletes bemutatója pedig az Autó és Stílus 2016. augusztus-szeptemberi számában olvasható.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár