Szénszálas keréktárcsákat kap a Ford GT
Hír, 2016. június. 7.
Auto2

A szénszálas anyagból készült karosszériájú új Ford GT akár szénszál-műgyantából készített kerekekkel is rendelhető, így jelentősen csökken a rugózatlan tömege.

 

 

A Ford elsőként kínált szénszálas anyagból készült kerekeket a Mustang Shelby GT350R kiadásához, most pedig a szénszálas karosszériájú új GT is elérhetővé válik ilyen kerekekkel. A szuper-sportkocsi alapfelszerelésként 20 colos könnyűfém kerekeket kap, de opcióként rendelhető hozzá a szénszál-műgyanta keverékből készített kerékkészlet. Míg a Mustang Shelby esetében feketére festették ezeket a kerekeket, addig a Ford GT-nél matt vagy fényes lakkot kapnak, így a szénszálas szerkezet látható marad.

 

 

A szénszálas kerekek számos előnnyel rendelkeznek. A szabadabban formálható alapanyagnak köszönhetően mutatósabb és bonyolultabb küllőminták alakíthatók ki, a legnagyobb előnyük azonban a kisebb tömegük. A már eleve könnyű alumínium kerekekhez képest darabonként egy kilogrammal könnyebbek, így az autó teljes tömegét, és ami fontosabb, a rugózatlan tömegét is javítják. Könnyebben irányítható, jobban gyorsul és még csendesebb is tőle a GT, hiszen míg a fém kerekek harangként erősítik fel a zajokat, a sűrűbb szerkezetű szénszál inkább elnyeli azokat.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár