Szénszálas keréktárcsákat kap a Ford GT
Hírek, 2016. június. 7.
AS

A szénszálas anyagból készült karosszériájú új Ford GT akár szénszál-műgyantából készített kerekekkel is rendelhető, így jelentősen csökken a rugózatlan tömege.

 

 

A Ford elsőként kínált szénszálas anyagból készült kerekeket a Mustang Shelby GT350R kiadásához, most pedig a szénszálas karosszériájú új GT is elérhetővé válik ilyen kerekekkel. A szuper-sportkocsi alapfelszerelésként 20 colos könnyűfém kerekeket kap, de opcióként rendelhető hozzá a szénszál-műgyanta keverékből készített kerékkészlet. Míg a Mustang Shelby esetében feketére festették ezeket a kerekeket, addig a Ford GT-nél matt vagy fényes lakkot kapnak, így a szénszálas szerkezet látható marad.

 

 

A szénszálas kerekek számos előnnyel rendelkeznek. A szabadabban formálható alapanyagnak köszönhetően mutatósabb és bonyolultabb küllőminták alakíthatók ki, a legnagyobb előnyük azonban a kisebb tömegük. A már eleve könnyű alumínium kerekekhez képest darabonként egy kilogrammal könnyebbek, így az autó teljes tömegét, és ami fontosabb, a rugózatlan tömegét is javítják. Könnyebben irányítható, jobban gyorsul és még csendesebb is tőle a GT, hiszen míg a fém kerekek harangként erősítik fel a zajokat, a sűrűbb szerkezetű szénszál inkább elnyeli azokat.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár