Egy kategóriával feljebb lép a Ford Ka+
Hírek, 2016. június. 8.
AS

A minik helyett a kisautók kategóriájába érkezik a Fiesta kistestvére, az ötajtós Ka+, amelynek 3,93 méter hosszú karosszériája tágasabb utasteret ígér, még mindig kedvező áron.

 

 

Új kisautót mutatott be a Ford, amely a Fiat 500 testvérmodelljeként gyártott háromajtós Ka örökébe lép. Az újdonság egy kategóriával nagyobb elődjénél, a minik helyett a kisautók közé sorolható, és ezt kihangsúlyozandó Ka+ néven érkezik. A hossza ugyanis 3,93 méteresre növekszik, így alig néhány centiméterrel rövidebb a Fiestánál, amely egyébként szintén nagyobb lesz a hamarosan sorra kerülő modellváltással. A Ka+ ötajtós karosszériája 1,7 méter széles, 1,52 méter magas, a tengelytávja 2,49 méter, a csomagtartó 270 literes.

 

 

Az ötajtós Ka+ egy ideje már bemutatkozott a dél-amerikai és indiai piacokon, hozzánk az utóbbi gyártásból érkezik a Ford legkisebbje. De nem egyszerűen elhozták ide az indiai modellt, hanem alapos módosításnak vetették alá. Az utastere igényesebb lett, a futóművét pedig áthangolták a Fordra jellemző vezetési érzet eléréséhez. A Fiesta 1,25-öséből kifejlesztett új 1,2 literes, négyhengeres, Ti-VCT Duratec motor 75 lóerővel és 105 Nm-rel, vagy 85 lóerővel és 112 Nm-rel kapható, ötfokozatú kézi sebességváltóval. Az előbbivel 15,3, az utóbbival 13,3 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebesség 159 vagy 169 km/óra, az átlagos fogyasztás mindkét esetben 5 l/100 km.

 

 

A 70 lóerős motorhoz hat légzsák, ESP, Hill Assist, sebességhatároló, elektromos ablakemelő és tükörállítás, távirányítós központi zár és ködfényszóró is tartozik, míg az erősebb motorváltozathoz már légkondicionáló, a 4,2 colos képernyőjű SYNC infotainment rendszer és a MyKey kulcsnélküli rendszer is jár. Magyarországon csak az utóbbit kínálják 3 649 000 forintért. Az opciók között automata klímaberendezés, bőrkormány, tempomat, ülésfűtés, digitális rádió, tolatóradar, hátsó elektromos ablakemelő és 15 colos könnyűfém kerék található.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár