Még mindig a legnagyobb kombi az E-osztály
Bemutató, 2016. június. 9.
AS

Kombiként is megjelent a Mercedes-Benz E-osztály, amelynek raktere ugyan valamivel kisebb az elődénél, de még így is a legnagyobb a kategóriájában.

 

 

A lépcsőshátú után kombi karosszériával is bemutatkozott a Mercedes-Benz E-osztály új generációja. A hagyományosan T-modell névre keresztelt karosszéria a limuzinhoz hasonlóan áramvonalasabb, sportosabb az elődjénél. A hátsó lámpák kialakítása a kisebb C-osztály T-modellt idézi, de azért elég jól megkülönböztethető tőle. Az elődjéhez képest kevésbé meredek szögben áll a hátsó szélvédő, így a raktér mérete is csökkent: két üléssel tetőig pakolva 1950 helyett 1820 literes. Öt üléssel azonban 640 literes a kapacitás, az E-osztály így tágasabb, mint az Audi A6 Avant (565/1680 l) és az 5-ös BMW Touring (560/1670 l).

 

 

A kapacitás ráadásul úgy is bővíthető, hogy a hátsó üléstámlákat meredekebb szögbe állítjuk, amivel további 30 litert lehet nyerni. A hátsó üléstámlák ledöntésekor sík rakfelület keletkezik, a fejtámaszok pedig automatikusan lehajlanak, hogy ne akadjanak el az első ülések háttámlájában. A Mercedes-Benz azt is megemlítette, hogy a raktérbe akár egy Euro-raklap is elfér, akinek erre lenne igénye. A T-modell az elődeihez hasonlóan hétszemélyes kivitelben is rendelhető lesz, a gyermekek utazására alkalmas plusz két férőhelyet a csomagtérben alakították ki.

 

 

A motorválaszték megegyezik a lépcsőshátúéval, a benzines alapmodell 184 lóerős E 200 mellé most érkezik a 211 lóerős E 250. A benzines kínálat az E 400 4Matic kivitellel folytatódik, amelynek hathengerese 333 lóerős, és még ezen is túltesz az E 43 AMG, amely 401 lóerőre képes, és 4,7 másodperc alatt gyorsul nulláról százra. A dízelek kínálata az új, kétliteres, négyhengeres erőforrással indul, 150 lóerővel az E 200 d-ben és 194 lóerővel az E 220 d-ben. Az E 350 d-ben 258 lóerős a hathengeres. A későbbiekben egy E 63 AMG kivitel is várható 612 lóerővel.

 

 

A hírek szerint az E-osztály T-modell még az idén szabadidő-autós kivitelben is bemutatkozik, megemelt futóművel és extra védőelemekkel, az Audi A6 Allroad quattro ellenfeleként. A Mercedes-Benz pedig a limuzin és a kombi után kupét, valamint vászontetős kabriót is készít az új E-osztályból.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár