Futurisztikus hintó a Rolls-Royce jövője
Bemutató, 2016. június. 24.
AS

Igazán futurisztikus tanulmányautóval kápráztatja el közönségét a Rolls-Royce: a Vision Next 100 keretében leleplezett 103EX a luxusautók jövőjét tárja elénk.

 

 

Idén ünnepli fennállásának századik évfordulóját a BMW, és a Vision Next 100 néven leleplezett jövőbemutató tanulmányautójuk premierjén megígérték, hogy a vállalathoz tartozó MINI és Rolls-Royce is előáll az idén egy-egy futurisztikus prototípussal. Az utóbbi márka koncepciója a 103EX nevet viseli, és a luxusautók távolabbi jövőjébe enged bepillantást.

 

 

Már a formája sem mindennapi, hiszen 28 colos, de keskeny kerekeivel, különálló, de burkolt sárvédőivel, markáns hűtőmaszkjával és csónakszerű hátsójával a 103EX formája egyszerre idézi fel a múltat és mutat a jövőbe. A Rolls-Royce jövendölése szerint ráadásul a jövőben újra teret nyer az egyedi karosszériaépítés, hiszen a tehetős vevők a kedvük szerint kialakított külsőt rendelhetnek majd autójukhoz. A hat méter hosszú, mégis légesen könnyűnek tűnő Rolls-Royce utasterében kényelmes fotelek, OLED képernyők, valamint a legfinomabb bőr- és faburkolatok várják az utasokat.

 

 

A 103EX természetesen autonóm vezetésre is képes, a tulajdonos határidőnaplóját pedig egy intelligens virtuális fedélzeti asszisztens tartja majd rendben. A márka illetékesei hozzátették, hogy a V12-es nagy valószínűséggel eltűnik majd a kínálatból, és a helyét egy károsanyag-kibocsátástól mentes erőforrás veszi át.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár