Továbbfejlődött a Porsche Panamera
Bemutató, 2016. július. 6.
AS

Bemutatta a Porsche a Panamera második generációját, amely az előző széria stílusát viszi tovább új motorokkal és még több modern extrafelszereléssel.

 

 

Megjelent a Porsche Panamera második generációja, amely csak első ránézésre hasonlít nagyon a kategóriát teremtő elődjére. Az 5,05 méter hosszú karosszéria valójában 3,4 centiméterrel hosszabb, hat milliméterrel szélesebb és öttel magasabb az előzőnél, a tengelytávolság három centivel nőtt, amely tágasabb hátsó lábteret eredményez. Formavilága is az előző generáció stílusát folytatja, de már az új 911-es designelemeit is megtalálhatjuk rajta. Az egyik érdekessége a kiemelkedés közben szétnyíló hátsó légterelő szárny.

 

 

Belső tere kényelmesebb és modernebb is lett egyben. A műszeregység már csak egy hagyományos számlapot tartalmaz, a középen álló fordulatszámmérőt, amelynek stílusa az 1955-ben bemutatott 356A-t eleveníti fel. A négy másik számlapot már két 7 colos színes képernyő helyettesíti, és hasonló kijelző került a középkonzolra is. A 12,3 colos érintőképernyőn a Porsche legújabb infotainment rendszere fut, amely Apple CarPlay segítségével képes az iPhone funkcióinak elérésére. A Panamera a hátsó utasait is kényezteti, az ülések közé érintőképernyős vezérlés került. Csomagtartója nagynak mondható: a 495 literes poggyásztér a hátsó ülések előredöntésével 1304 literesre bővíthető.

 

 

A Panamera 4S motorja 2,9 literes biturbó V6-os 440 lóerővel és 550 Nm nyomatékkal, amely húsz lóerővel és harminc newtonméterrel több a kifutó modellénél. A benzines alapváltozat ezzel 4,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége 289 km/óra, az átlagos fogyasztása 8,1 l/100 km. Ennél takarékosabb a 4S Diesel, amely 422 lóerőre és 850 Nm nyomatékra képes, és a Porsche valaha készült legerősebb dízelmotorja. A menetteljesítményei nem maradnak el a benzinesé mögött, hiszen 4,5 másodperc alatt sprintel százra, 285 km/óra a végsebessége és 6,7 l/100 km az átlagos fogyasztása.

 

 

Jelenleg a csúcsmodell a Panamera Turbo, amelynek 4 literes biturbó V8-asa 550 lóerőt ad le és 770 Nm nyomatéka érhető el, harminc lóerővel és hetven newtonméterrel haladva meg az elődöt. A Turbo így 3,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és a 306 km/órát is eléri, a hengerlekapcsolás segítségével azonban 9,3 literen tartható az átlagfogyasztása. Várhatóan nem ez lesz a legerősebb Panamera, hiszen továbbra is számíthatunk a Turbo S kivitel megjelenésére, és jönnek majd a hibridek is.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár