Kockászászló-formájú lámpákat kap az új Clio RS
Hírek, 2016. július. 17.
AS

A Clio után a Renault Sport változat is modellfrissítésen esett át, az akár 220 lóerős motorral is rendelhető kiskocsi érdekessége a kockászászlót mintázó ködfényszóró.

 

 

A közelmúltban újult meg a Clio negyedik generációja, és most az RS változat ráncfelvarrott kivitelét is megmutatta a Renault. A Clio RS a nemrég leleplezett tanulmányautó stílusában készült külsőt kapott, amelynek érdekessége a kockászászlót mintázó ködfényszóró. Az RS Vision névre keresztelt, a Renault Sport jellegzetességének számító LED-es lámpa a ködfényszóró és a kanyarfény funkcióját látja el.

 

 

A kínálat nem változott, az 1,6 literes, négyhengeres, turbós benzinmotor továbbra is 200 lóerős a Sport és a Cup kivitelben, valamint 220 lóerős a Trophy kivitelben, amely elöl 20, hátul 10 mm-es ültetést is kap. A kerekek 17 vagy 18 colosak lehetnek, Trophy esetén az utóbbi, és csak ehhez a kivitelhez kérhető az egyedi, Akrapovic által fejlesztett kipufogórendszer.

 

 

A Clio RS minden esetben hétfokozatú, duplakuplungos sebességváltót kap, amelyet a kormánykerék mögötti fülekkel is lehet kapcsolni. A Trophy kivitel ezzel 6,6 másodperc alatt gyorsul nulláról százra és 235 km/óra a végsebessége.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár