Még jobb formában a Mazda3
Hírek, 2016. július. 19.
AS

Sikeres a Mazda3 jelenlegi, harmadik generációja, ezért a japán gyártó csak apróságokon módosított a máris esedékes modellfrissítéskor.

 

 

A japán autógyártók általában feszesebb ütemben mutatják be újdonságaikat, mint az európai márkák. Ezért nem meglepő, hogy szinte még újnak számít a Mazda3 jelenleg is kapható, 2013-ban bemutatott harmadik generációja, de már itt az ideje a modellfrissítésnek. A márka új formai irányzatát bevezető típus népszerű és jól eltalált, ezért csak finoman módosították a ráncfelvarrás során. Szinte alig lehet észrevenni, de új a szélesebb hűtőmaszk, eltérő krómkerettel és átrajzolt ködfényszórókkal, míg hátul a lökhárítót cserélték ki.

 

 

Az utastérben új a kormánykerék és az infotainment színes képernyője, a head-up display pedig szebb grafikájú, ráadásul színes. Az opciók közé adaptív LED-es fényszóró került, a hagyományos kéziféket az erősebb modelleken elektronikus rögzítőfék váltotta. Műszakilag is keveset változott az autó, újdonság a G-Vectoring Control, amely a kerekekre jutó nyomatékot szabályozza. A Mazda mérnökei továbbá jobb gázreakciót és csendesebb működést ígérnek. A megújult Mazda3 most mutatkozott be Japánban, ahol Mazda Axela a neve, és hamarosan az európai piacon is elérhetővé válik.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár