Karakteresebb lett a Suzuki SX4 S-Cross
Bemutató, 2016. július. 22.
AS

Új külsőt kapott a Suzuki kompakt méretű szabadidő-autója: az esztergomi gyárban készülő SX4 S-Cross kínálata új turbós benzinmotorokkal, adaptív tempomattal és érintőképernyős infotainment rendszerrel is gazdagodott.

 

 

2013-ban jelent meg a Suzuki kompakt szabadidő-autójának új generációja, most pedig máris itt van az SX4 S-Cross megújult kivitele. A japán márkánál megszokottól eltérően egészen sokat változott a ráncfelvarrással az autó, hiszen teljesen új, az eddiginél sokkal karakteresebb frontrészt kapott. Újak a fényszórók, amelyek akár teljesen LED-esek is lehetnek, közéjük pedig markáns krómozott hűtőmaszk került. A terepjárós jelleg erősítése érdekében egy centiméterrel megnövelték a hasmagasságot, újak a 17 colos, dupla ötküllős, kétszínű fényezéssel is rendelhető könnyűfém kerekek, valamint a LED-es hátsó lámpák is. A kínálatban lévő tíz fényezés közül új a kék, szürke, narancs és vörös árnyalat.

 

 

A 4,3 méter hosszú, 1,79 méter széles és 1,58 méter magas, 2,6 méteres tengelytávú SX4 S-Cross utasterében jobb minőségű anyagokkal és új felszerelésekkel egyaránt találkozunk. Újdonság a Vitarában megismert ráfutásgátló vészfékrendszer, amelyhez adaptív, távolságtartó tempomat is kapcsolódik. A Vitarához hasonlóan a közepes felszereltségnél 7 colos érintőképernyős multimédiás rendszert kapunk Apple CarPlay és MirrorLink okostelefon-csatlakozással, a csúcsmodellbe pedig navigáció is kerül. Az S-Cross csomagtartója 430 literes, de a meredekebb szögben rögzíthető hátsó üléstámla segítségével további 10 literes tér nyerhető.

 

 

Az 1,6 literes, 120 lóerős benzines szívómotor helyét két új, turbós erőforrás veszi át. Az alapkivitelt a Baleno ezer köbcentis, háromhengeres, 112 lóerős turbós benzinesével szerelik, amely 170 Nm legnagyobb nyomatékát 2000 és 3500 közötti fordulatszámon adja le a korábbi szívómotor 4500-on elérhető 156 Nm-ével szemben. Az ötfokozatú kézi váltóval szerelt elsőkerék-hajtású modellváltozat átlagos fogyasztása 5 liter/100 km, ami négy decis javulást jelent.

 

 

A Vitara S-ben látott 1,4 literes, négyhengeres, turbós Boosterjet benzinmotor is elérhető lesz az S-Crosshoz, ehhez már széria az automatikus vagy kapcsolható AllGrip összkerékhajtás. A 140 lóerős erőforrás 1500 és 4000 közötti fordulatszámon elérhető 220 Nm nyomatéka rugalmassá teszi a hatfokozatú kézi váltóval szerelt Suzukit, amelynek szabvány szerinti fogyasztása 5,6 l/100 km. Mind a két benzinmotorhoz választható opcióként hatfokozatú automata sebességváltó kormánykerék mögötti váltófülekkel.

 

 

Az 1,6 literes, 120 lóerős turbódízel a kínálat része marad, az 1750-nél 320 Nm-re képes motor az elsőkerék-hajtású modellben hatfokozatú kézi váltóval, míg az összkerékhajtású kivitelben felárért hatsebességes, duplakuplungos váltóval is választható. A fronthajtású kivitel átlagfogyasztása 4,1 l/100 km, amely AllGrip esetén 4,4 literre, DCT váltóval együtt pedig 4,6 literre változik. Az S-Cross mindegyik változata szériában kapja a start-stop rendszert. Az esztergomi üzemben már készül a megújult SX4 S-Cross.

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár