GrandCoupé néven jön a lépcsőshátú Megane
Hírek, 2016. július. 29.
AS

Bemutatta a Renault az új generációs Megane következő karosszériaváltozatát: az ötajtós ferdehátú és a kombi után itt a lépcsőshátú, amely a Fluence helyét veszi át.

 

 

Megérkezett az új generációs Renault Megane kínálatának legújabb tagja. A sort az ötajtós ferdehátú nyitotta, majd a hagyományosan Grandtour névre keresztelt kombiról is lerántották a leplet, most pedig itt a négyajtós, lépcsőshátú modell. A konzervatív stílusú vásárlóknak egészen eddig az előző generációs Megane alapjára épített Fluence-t kínálta a gyártó, most azonban az új nemzedékkel együtt ismét a Megane családjának tagja lesz a szedán.

 

 

Az új lépcsőshátú Megane is megkapta az ötajtós modell jellegzetes C-alakú fényszóróit, a hátsó része pedig inkább a nagytestvér, a szintén megnyerő formájú középkategóriás Talisman vonalvezetését idézi. Főleg a széles hátsó lámpák emlékeztetnek a Renault legnagyobb limuzinjára. A helykínálatával azonban a Megane sem szerénykedhet, hiszen az új szedán csomagtere 508 literes.

 

 

Az alapváltozatot az 1,6 literes, négyhengeres, benzines szívómotorral szerelik, amely 115 lóerős teljesítményre képes, várhatóan ezzel lesz a legolcsóbb, és talán a legnépszerűbb is a lépcsős Megane. A jobb menetteljesítményeket keresőknek az 1,2 literes, szintén négyhengeres, turbós benzinest ajánlják 130 lóerővel. A dízelek között a 90 és 110 lóerős 1.5 dCi, valamint a 130 lóerős 1.6 dCi található. Az 1,6-os benzineshez CVT, az 1,2-eshez hétfokozatú, az erősebbik 1,5-ös dízelhez pedig hatfokozatú EDC sebességváltó kapcsolódhat.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár