Mercedes-premierek a Sziget-fesztiválon
Hírek, 2016. augusztus. 13.
AS

Több újdonságát is a Sziget fesztiválon mutatta be a Mercedes-Benz, de igazi Formula–1-es autóval és virtuális valósággal is várja a látogatókat a márka standja.

 

 

Látványos standdal készült az idei Sziget-fesztiválra a Mercedes-Benz. A VIP-részlegen ugyanis olyan típusokat állítottak ki, amelyekkel Magyarországon most lehetett találkozni először. Az egyik ilyen a C-osztály konnektorról tölthető hibrid kivitele, amelyet egy kétliteres, 211 lóerős turbós benzinmotor mellett egy 82 lóerős, 340 Nm-re képes elektromotorral is felszereltek. A C 350 e ezzel 31 kilométert képes megtenni tisztán elektromosan, de ha kell, akkor a 279 lóerős kombinált teljesítmény és 600 Nm maximális nyomaték segítségével 5,9 másodperc alatt gyorsul százra és 250 km/óra a végsebessége.

 

 

A Mercedes-stand másik érdekessége a B-osztály teljesen elektromos kivitele. A kompakt egyterűt 180 lóerős és 340 Nm nyomatékra képes elektromotorral szerelték fel, így meglehetősen fürgén mozog, 7,9 másodperc alatt éri el a százas tempót. 28 kilowattórás lítiumion akkumulátora pedig egy feltöltéssel 200 kilométer megtételét teszi lehetővé. A Smart is elhozta újdonságát, a fortwo cabrio kivitelét, amelynek vászonteteje többféle színben rendelhető, és bármely sebességnél menet közben is nyitható.

 

 

Formula–1-es rajongói számára is hozott újdonságokat a Mercedes-Benz. Egy igazi F1-es autót rögzítettek függőlegesen a falra, méghozzá éppen azt, amellyel Nico Rosberg megnyerte a kínai nagydíjat. De egy másik alkalmazás, a virtuálisvalóság-szemüveg segítségével be is ülhetünk Lewis Hamilton helyére verseny közben.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár