Első képeken az új Kia Rio
Hírek, 2016. szeptember. 1.
AS

Megmutatta a Kia az első képeket a Rio negyedik generációjáról: az elődjénél nagyobb, igényesebb és jobban felszerelt kisautót a párizsi autószalonon mutatják be.

 

 

Ezek az első képek a Kia Rio negyedik generációjáról. A koreai márka kiskocsija nagyot fejlődött az évek során, és már az elődje is az egyik legtágasabb volt a kategóriájában, az új pedig még erre is rátesz egy lapáttal.

 

 

A hossza 15 mm-rel 4,07 méteresre nőtt, az 1,73 méteres szélessége és 1,45 méteres magassága azonban csak fél centivel tér el az elődjétől. A korábbinál egy centivel 2,58 méteresre növelt tengelytáv azt ígéri, hogy továbbra is tágas lesz a Rio. A formatervet a Kia frankfurti, kaliforniai és koreai designstúdiója közösen alakította ki, külseje a Niro vonalait követi, megtaláljuk rajta a Kia tigrisorr-hűtőmaszkját, a hátsó lámpák pedig LED-esek.

 

 

Belső terében a Kia új modelljeinek stílusában alakították ki a műszerfalat, amelynek enyhén a vezető felé fordított, karcsú középkonzolján kevesebb a kapcsoló. A tetején nagyméretű, nagyfelbontású érintőképernyőt találunk, a főbb funkciók pedig a kormánykerékről is kezelhetők. A Kia egyelőre nem árult el részleteket a Rio műszaki tartalmáról, azok valószínűleg a szeptember végén, a párizsi autószalonon tartott hivatalos premierhez közelebbi időpontban derülnek ki.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár