Dakar-ralira készül a 3008-assal a Peugeot
Hírek, 2016. szeptember. 15.
AS

A sikeres 2008 DKR után ezúttal új 3008 stílusában készítette el sivatagi homokfutóját a Peugeot, amelyet biturbó V6-os dízellel szerelt fel, hogy ismét sokra vigye a Dakaron.

 

 

15 év után nyerte meg ismét könnyű homokfutó a Dakar-ralit az összkerékhajtású terepjárók előtt, és a Peugeot most bemutatta a sikert arató 2008 DKR utódját. Az új versenyautó csővázra szerelt karbon karosszériája már a nemrég megjelent 3008-ast idézi, így ahhoz hasonlítanak a fényszórók, a hűtőmaszk és a hármas hátsó lámpák is. Műszakilag is továbbfejlesztették a hátsókerék-hajtású homokfutót, javítottak az útfekvésén és a hűtésén, valamint légkondicionálót is beszereltek, amit nyilván nagyra értékelnek majd a pilóták a sivatagi versenyeken.

 

 

A 3 literes, biturbó V6-os dízelre a szabályok szerint új szűkítő került, így 340 lóerő a teljesítménye, de a 800 Nm nyomatéka szélesebb tartományban használható ki, ezzel pedig képes megfutni a 200 km/órát. Az elődje az idei Dakaron és a Selyemút-ralin is győzött, és hasonló eredményt vár a jövő évi Dakar-ralin is a 3008 DKR-től a Peugeot. A négy autó pilótája Stephane Peterhansel, Carlos Sainz, Cyril Despres és Sebastien Loeb lesznek. Az új versenygép első bevetése az októberi marokkói verseny lesz, ahol Sainz vezeti, míg Peterhansel még a 2008-assal indul.

 

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár