Megidézte a CX szellemét a Citroen
Hírek, 2016. szeptember. 22.
AS

Újabb lélegzetelállító formájú tanulmányautóval állt elő a Citroen. A CXperience névre keresztelt koncepció nevével és áramvonalas formájával is a hajdani limuzint idézi.

 

 

Már a C5 utódját vetítheti előre az a tanulmányautó, amelyet a Citroën az idei frankfurti autószalonra készített. Ötletes a CXperience Concept neve, hiszen a márka korábbi limuzinját idézi meg, amely a legendás DS-t váltotta fel, és a hasonlóan emlékezetes XM lépett az örökébe. Az új tanulmányautó a neves elődeihez hasonlóan hosszú, széles és lapos karosszériát kapott, amely 4,85 méter hosszú, 2 méter széles és mindössze 1,37 méter magas.

 

 

Formai jegyeit a C5 utódján is felfedezhetjük majd, amely a hírek szerint olyan kombiszerű crossover karosszériát kaphat, mint amilyen a CXperience is. A tanulmányautó a Citroën ígérete szerint kényelmesre hangolt futóművet kap, az üléseket is komfortosra tervezték. A hajtásról pedig egy hibrid rendszer gondoskodik, amely 150-200 lóerős benzinmotorból és 80 kW-os elektromotorból áll. Az utóbbi mintegy 60 kilométeren keresztül képes hajtani az autót, a kombinált teljesítmény 300 lóerő.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár