Megidézte a CX szellemét a Citroen
Hír, 2016. szeptember. 22.
Auto2

Újabb lélegzetelállító formájú tanulmányautóval állt elő a Citroen. A CXperience névre keresztelt koncepció nevével és áramvonalas formájával is a hajdani limuzint idézi.

 

 

Már a C5 utódját vetítheti előre az a tanulmányautó, amelyet a Citroën az idei frankfurti autószalonra készített. Ötletes a CXperience Concept neve, hiszen a márka korábbi limuzinját idézi meg, amely a legendás DS-t váltotta fel, és a hasonlóan emlékezetes XM lépett az örökébe. Az új tanulmányautó a neves elődeihez hasonlóan hosszú, széles és lapos karosszériát kapott, amely 4,85 méter hosszú, 2 méter széles és mindössze 1,37 méter magas.

 

 

Formai jegyeit a C5 utódján is felfedezhetjük majd, amely a hírek szerint olyan kombiszerű crossover karosszériát kaphat, mint amilyen a CXperience is. A tanulmányautó a Citroën ígérete szerint kényelmesre hangolt futóművet kap, az üléseket is komfortosra tervezték. A hajtásról pedig egy hibrid rendszer gondoskodik, amely 150-200 lóerős benzinmotorból és 80 kW-os elektromotorból áll. Az utóbbi mintegy 60 kilométeren keresztül képes hajtani az autót, a kombinált teljesítmény 300 lóerő.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár