Máris itt az új Honda Civic Type R
Egyéb, 2016. szeptember. 29.
AS

Az új generációs Civic európai premierjére egy meglepetést is tartogatott a Honda. Megmutatták az új Type R prototípusát, ami jövőre kerül sorozatgyártásba.

 

 

A tizedik generációs Civic sorozatgyártású változatának európai premierjét a párizsi autószalonon tartja a Honda, és nem elégedtek meg az alapmodell bemutatásával, hiszen az új Type R prototípusát is elhozták. A kifutó modellből csak a pályafutása végére készült el a méregerős sportváltozat, az új azonban már jövőre gyártásba kerül.

 

 

A most leleplezett prototípus már közel áll a végleges kivitelhez. A kiszélesített karosszériára nagyméretű légbeömlők kerültek, még a motorházfedélre is vágtak egyet. Szénszálas anyagból készült az első légterelő, és méretes a hátsó szárny is. A 19 colos kerekeket és a küszöböket is piros színnel díszítették. A hátsó részen három kipufogót találunk, ami a Honda szerint nem csak dísz.

 

 

A műszaki tartalomról még nem árultak el részleteket, de úgy tudni, hogy a jelenlegi modell kétliteres, négyhengeres, turbós benzinmotorját fejlesztik tovább. Az angliai gyárban készülő új Civic Type R már a jövő év második felében a kereskedésekbe kerülhet.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár