Máris itt az új Honda Civic Type R
Egyéb, 2016. szeptember. 29.
Auto2

Az új generációs Civic európai premierjére egy meglepetést is tartogatott a Honda. Megmutatták az új Type R prototípusát, ami jövőre kerül sorozatgyártásba.

 

 

A tizedik generációs Civic sorozatgyártású változatának európai premierjét a párizsi autószalonon tartja a Honda, és nem elégedtek meg az alapmodell bemutatásával, hiszen az új Type R prototípusát is elhozták. A kifutó modellből csak a pályafutása végére készült el a méregerős sportváltozat, az új azonban már jövőre gyártásba kerül.

 

 

A most leleplezett prototípus már közel áll a végleges kivitelhez. A kiszélesített karosszériára nagyméretű légbeömlők kerültek, még a motorházfedélre is vágtak egyet. Szénszálas anyagból készült az első légterelő, és méretes a hátsó szárny is. A 19 colos kerekeket és a küszöböket is piros színnel díszítették. A hátsó részen három kipufogót találunk, ami a Honda szerint nem csak dísz.

 

 

A műszaki tartalomról még nem árultak el részleteket, de úgy tudni, hogy a jelenlegi modell kétliteres, négyhengeres, turbós benzinmotorját fejlesztik tovább. Az angliai gyárban készülő új Civic Type R már a jövő év második felében a kereskedésekbe kerülhet.

 

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár