Újabb sportos szabadidő-terepjáró a BMW-től
Hírek, 2016. szeptember. 29.
AS

Még egy szabadidő-terepjárónak találna helyet a kínálatában a BMW. A nagyobb típusok mintájára az X1 sportos vonalvezetésű változata lehetne az új X2.

 

 

Meglepetésre nem az 5-ös sorozat új generációját, hanem egy szabadidő-terepjáró tanulmányát leplezte le a párizsi autószalonon a BMW. A Concept X2, ahogyan a neve is mutatja, egy kompakt méretű crossover, azt pedig a márka névadási rendszeréből tudjuk, hogy az X1 sportosabb vonalvezetésű változatáról van szó.

 

 

Az X3-ból készült X4 és az X5-ből épített X6 stílusa hasonlít egymásra, a kompakt X2 azonban eltér tőlük. Nem olyan kupésan lejtős a tetővonala, mint a nagyobbaknak, de kétségkívül laposabban húzódik, mint az X1-esé. A nagy légbeömlők, a 21 colos kerekek és a hatalmas kipufogóvégek egyértelműen a tudtunkra adják, hogy sportos modellről van szó.

 

 

Új dizájnelem a C-oszlopra került BMW-embléma, ami a márka következő típusain is feltűnhet majd. Ennél többet egyelőre nem árult el az X2-ről a gyártó, de nem nehéz kitalálni, hogy nincs messze a megvalósulástól az autó. A műszaki alapokat ugyanis az X1-től hasznosítaná az új modell, amely akár már jövőre bemutatkozhat gyártásra kész változatban.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár