Stílust váltott a Nissan Micra
Bemutató, 2016. szeptember. 29.
AS

Bemutatkozott a Micra ötödik generációja, ami az elődök gömbölyű formavilágával szakítva sportos, lendületes stílusú kisautó lett, nagyobb utastérrel és sok új extrával.

 

 

Több mint harminc év után alaposan megváltozott a Nissan Micra. Az első két generáció apró méreteiről volt ismert, majd jött a következő két nemzedék gömbölyű, bájosan retró formája. A párizsi autószalonon leleplezett ötödik generációs Micra azonban szakít a múlttal, és egészen sportos, lendületes stílusú karosszériát kapott. Sokkal jobb a kiállása, hiszen hosszabb, szélesebb és laposabb is az elődjénél, ezért már nem számít kimondottan női autónak.

 

 

Belül is teljesen megújult a Micra, nemcsak felnőttesebb lett a berendezés, de a minőségérzet is sokat javult. Új a kormánykerék, míg a műszeregység és a 7 colos érintőképernyő a nagyobb Nissanokból lehet ismerős. Az extrafelszerelések is onnan származnak, így a városi vészfékező gyalogosfelismerővel, a sávelhagyásra figyelmeztető és holttérfigyelő, valamint a felülnézeti képet adó kamerarendszer. Bose hifijének érdekessége a fejtámaszba épített hangszóró.

 

 

Műszakilag már az aktuális Clio alapjára épül, vele együtt gyártja a Renault. A motorok is a francia testvérmodellből érkeznek: a 0,9 literes, háromhengeres benzines és az 1,5 literes, négyhengeres dízel is megtalálható lesz, egyaránt 90 lóerővel, az alapmotor pedig egy ezer köbcentis, háromhengeres szívómotor 73 lóerővel. Csökkent a gördülési és szélzaj, az utóbbi az áramvonalas formából eredő 0,29-es légellenállási együtthatónak köszönhető. Az új Micra várhatóan 2017 első felében érkezik a kereskedésekbe.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár