Lenyűgöző sportkocsi a Renault-tól
Hírek, 2016. október. 5.
AS

Egyszerűen lenyűgöző a Renault legújabb sportkocsi-tanulmánya, ami nemcsak különleges ajtómegoldása miatt érdekes, hanem a Formula E-ből származó technikája miatt is.

 

 

Nem mindennapiak a Renault legújabb tanulmányautójának arányai, hiszen a párizsi autószalonon bemutatott, TreZor névre keresztelt koncepció karosszériája jóval szélesebb és alacsonyabb, mint amit egy autótól megszoktunk. A 4,7 méteres prototípus ugyanis 2,18 méter széles és mindössze 1,08 méter magas, így nem csoda, hogy hagyományos ajtók már nem fértek el rajta. A Renault tervezői ehelyett felettébb látványos megoldást választottak: az autó teljes teteje és orra egyben emelkedik fel, így lehet belépni a kétszemélyes utastérbe. Mivel csomagtartónak nem sok hely maradt, ezért a műszerfal előtt lévő két, méretre szabott bőröndbe lehet pakolni.

 

 

Még érdekesebb a TreZor technikája, amely egy Formula E versenyautóból származik. A két, 350 lóerős és 380 Nm-re képes elektormotor meggyőzően hajtja az akkumulátorok ellenére is 1600 kilogrammos karosszériát, az elérhető sebességben pedig a 0,22-es légellenállási együttható is közrejátszik. A gyártására kevés az esély, de a formai jegyei visszaköszönhetnek a közeljövő Renault-jain.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár