Modern klasszikusok: koncertet inspirál a Porsche
Hírek, 2016. október. 15.
AS

Már második alkalommal lép színre klasszikus értékeket modern környezetben bemutató kampányával a Porsche Centrum Budapest: a tavalyi képzőművészeti pályázat után idén a zenében tesznek le valami egészen újat az asztalra.

 

Klasszikus zenét átdolgozni és modern stílusokkal keverni komplex kihívás, mondja Káel Norbert, a Jazzical Trio zeneszerzője, aki csatlakozott a Porsche Classic Presents: Evolution of Perfection zenei projekthez. Ennek keretében fiatal tehetségek olyan nagy zeneszerzők munkáit értelmezik újra, mint Bach, Satie és Bartók, amivel egyben a Porsche klasszikus autóinak szinte művészi tökéletességét fordítják le a zene nyelvére. A Porschénél ugyanis egy klasszikus formát alakítanak mindig újra, szebbre és jobbra, mondja Aradi Géza, a Porsche márkaigazgatója, aki szerint a gyártó az évek során az autógyártást is művészi szintre emelte. A Porsche hazai csapatának elkötelezettségét pedig jól mutatja, hogy a Szerémi úti központ a világon hatodikként kapta meg a Porsche Classic partneri státuszt.

 

 

A Porsche Classic Presents: Evolution of Perfection koncertet Fejes Kriszta, Žagar és a Jazzical Trio közreműködésével, a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretein belül rendezik meg október 17-én. A koncert műsorának fókuszában a változás, az átalakulás áll, erre utal az előadás címe is: a perfection, vagyis tökéletesség a felcsendülő klasszikus alapműveket jelenti, az evolution pedig az előadás kortárs hangvételére, szemléletére vonatkozik. A dinamizmusra, a folyamatos változásra az izgalmas hangszerelés is garancia: Fejes Kriszta zongorajátéka után a Jazzical Trio már intenzívebb, groove elemekkel tarkított zenével jelentkezik, míg a Zságer Balázs nevével fémjelzett Žagar egészen új hangzást kölcsönöz a klasszikus dallamoknak.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár