Itt az új Audi A5 Cabriolet
Hírek, 2016. november. 7.
AS

A kupé és az ötajtós Sportback után nyitott tetős változatban is bemutatta az A5 új generációját az Audi, a vászontetős kabrió tavasszal érkezik meg a kereskedésekbe.

 

 

Várható volt, hogy a kupé és az ötajtós Sportback után a kabrió kivitelben is bemutatja az A5 második generációját az Audi. Mint a zárt tetős változatok, úgy a kabrió stílusa is nagyon hasonló az elődjéhez, pedig az autó vadonatúj. A könnyűsúlyú anyagok használatának köszönhetően az A5 Cabriolet akár 40 kilogrammal is könnyebb lehet az elődjénél. A korábbi modellhez hasonlóan az új széria is vászontetőt kapott, amit menet közben is lehet mozgatni, akár 50 km/órás sebességnél. A tető nyitása 15 másodpercet vesz igénybe, és a zárása is csak három másodperccel több időbe telik.

 

 

Az új A5 Cabriolet motorválasztéka megegyezik a kupééval, vagyis az alapkivitelt a 2.0 TFSI négyhengeres benzinmotorja mozgatja 190 lóerővel, de ennek a turbós motornak van egy 252 lóerős változata is. A dízelek közül is hasonló teljesítményű a belépőmodell, a 2.0 TDI szintén 190 lóerős, helyette pedig akár V6-os turbódízelt is lehet majd választani. A 3.0 TDI két kivitelben kapható: 218 és 286 lóerővel. Mégsem ez a legerősebb kabrió A5, hiszen máris bemutatkozott az új S5 Cabriolet. A 3.0 TFSI ebben 354 lóerőre képes, így az autó 5,4 másodperc alatt gyorsul nulláról százra, a végsebessége 250 km/óra.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár