Bemutatták: Pagani Huayra, a Zonda-utód
Hírek, 2011. január. 27.
AS

A Huayra egészen biztosan nem lesz a gyerekek kedvence, hiába több mint 700 lóerős.

 

 

Ennek az egyszerű oka, hogy biztos nem tudják kiejteni a nevét. A huayra szó jelentése “a szelek istene”. Eddig C9-ként tartottuk számon az autót, amely váltja a rendkívül sikeres pályát bejárt Zondát. Az ára egészen elképesztő, egymillió euró, tehát egy igazi exkluzív szuperautóval állunk szemben.

 

 

Két motorral lesz elérhető, a gyengébb egy 700 lóerős biturbó 6 literes V12-es erőforrás, amely az AMG-től származik, a Pagani mérnökei csak tökéletesítettek rajta. Mérsékelték a turbólyuk-jelenséget és még közvetlenebb gázreakciót értek el. Az erősebb verzió még ennél is keményebb, 730 lóerős és 1000 Nm maximális nyomaték leadására képes. Állíthatom, hogy minden igényt kielégítő autót hozott össze a Pagani.

 

 

A Huayra óriási sirályszárny-ajtókat kapott, az autó többi része pedig mind szénszálas anyagból készült. Ennek meg is lett az eredménye, mindössze 1350 kilogrammot nyom. A végsebességről és gyorsulásról még nincs hivatalos adat, de az eddigi tesztek alapján úgy tűnik, hogy valamivel 370 km/óra fölött van a vége, és 3,3 másodperc kell neki százig.

 

Ha minden a tervek szerint alakul, akkor a Pagani képes lesz az eddiginél kétszer többet gyártani immáron már a Huayrából, emellett pedig megtámadják az USA és Kína piacait is.


A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár