Különleges tanulmányt mutatott be a Hyundai Brazíliában
Hírek, 2016. november. 17.
AS

A Hyundai Motor meglepetésként egy platós kisteherautó tanulmányt állított ki a Sao Paulói Autószalonon, amelynek szériaváltozatával hamarosan akár a dél-amerikai piacon népszerű kategóriában is képviseltethetik magukat.

 


A brazil piacra szánt Creta kisterepjáró bemutatása mellett a Hyundai Motor brazil képviselete egy ugyanerre az autóra épülő platós kisteherautó tanulmányt is bemutatott a Sao Paulói Autószalonon. Amennyiben a tanulmány alapján megvalósul, a Hyundai Creta STC, azaz Truck Concept névre hallgató modell a dél-amerikai piacon már kapható Renault/Dacia Duster Oroch, illetve a Fiat Toro közvetlen riválisaként jelenhet meg.


A Creta STC 4,65 méteres hosszával, 1,85 méteres szélességével és 2,8 méteres tengelytávjával 38 centivel hosszabb, 7 centivel szélesebb és 21 centivel nagyobb tengelytávval rendelkezik, mint az alapját adó Creta kisterepjáró. Az autó első kialakítása nagyjából hasonló is hozzá, azonban természetesen számos tanulmányautókra jellemző látványelemet is hordoz magában. Az STC oldalról leginkább a tavalyi Detroiti Autószalonon bemutatott Santa Cruz koncepciójára hasonlít, a látványt tovább fokozzák a 21 collos alufelnik és a 295/40 R21 méretű kerekek.


A gyártó nemcsak a tanulmány, de a plató méreteit is közre adta: a hossza 1,3 méter, szélessége 1,29 méter, oldalfala pedig 51 centiméter magasan van. Ezekkel a bennfoglaló méretekkel a raktér űrtartalma 850 literes. A Hyundai nem közölte a Creta STC terhelhetőségét, de a kategóriában elvárt szintnek megfelelően az nagyjából 650 kilogramm körül lehet.     


A Hyundai egyelőre nyilván csak az igényeket kívánja felmérni a Creta STC tanulmányával, ám amennyiben a későbbiekben az autó megvalósítása mellett döntenének, a motorkínálatot minden bizonnyal a Brazíliában már januártól megvásárolható Creta modelltől kölcsönzi majd. ennek alapján kétféle, 1,6 literes 128 lóerős vagy 2,0 literes 166 lóerős motorból választhatnának majd a vásárlók. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a riválisokhoz hasonlóan a Hyundai kis platósa összkerékhajtást is kapna, de erről még korai is beszélni.


Forrás: hyundaihirek.com

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár