Ritka darab a legújabb Ferrari
Hírek, 2016. december. 22.
AS

Új sportkocsit mutatott be a Ferrari, az izgalmas formájú J50 azonban meglehetősen ritka látvány lesz, hiszen csak tízet gyártanak belőle.

 

 

 

Teljes titokban fejlesztette ki legújabb modelljét a Ferrari, amely a J50 nevet kapta. A limitált szériás sportkocsit annak alkalmából mutatták be, hogy éppen 50 éve kezdődött a Ferrarik forgalmazása Japánban. Az újdonság a 488 Spider műszaki alapjára épül, de a formája teljesen eltér tőle. A látványos külső sokkal agresszívebb megjelenésű, míg a karosszérián körbefutó fekete csík és a hátsó lámpák formája olyan nagy klasszikusokat idéz fel, mint a GTO, az F40 és az F50.

 

 

A J50 is nyitott tetős, de a 488 Spider megoldásától eltérően nem nyitható keménytetőt, hanem szénszálas anyagból készült targatetőt kapott, így megtarthatták az üvegből készült hátsó burkolatot, amelyen keresztül látható a motor. A 3,9 literes, biturbó V6-os teljesítményét 670-ről 690 lóerőre növelték, és bár nem árulták el, hogy mennyivel lett fürgébb az autó, de a 488 Spider is három másodperc alatt gyorsult nulláról százra, így a J50 menetteljesítményeire sem panaszkodhatunk.

 

 

Ritka látvány lesz a Ferrari J50, hiszen az újdonságból mindössze 10 példányt készít a Ferrari. Az árát ezért nem is árulták el, bizonyára már az összes példánya előre elkelt.

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár