Hivatalosan is itt az új Suzuki Swift
Bemutató, 2016. december. 28.
AS

Japánban már bemutatkozott a Suzuki Swift legújabb generációja, amely ugyan már nem Esztergomban készül majd, de minden téren fejlődött elődjéhez képest.

 

 

Az előzetes képek után hivatalosan is bemutatta a Swift legújabb generációját a Suzuki. Elsőként a japán piacon forgalmazott, jobbkormányos kivitel jelent meg, amely januártól kapható a szigetországban, de ehhez nagyon hasonlóan néz majd ki a kicsivel később érkező európai kivitel is. Az új Swift formája az előző generációk továbbgondolásával született, azonnal felismerhető, de mégis modernebb, frissebb a külső, amelyen a hátsó kilincseket az ablakkeretbe rejtették.

 

 

3,84 méteres hosszával, 1,7 méteres szélességével és 1,5 méteres magasságával az új Swift nagyjából akkora, mint az elődje, annál egy centivel rövidebb és eggyel alacsonyabb, a 2,45 méteres tengelytávja azonban két centivel növekedett. Az újdonság ugyanarra a padlólemezre épül, mint az új Baleno, ezért ahhoz hasonlóan rendkívül könnyű építésű. Az alapváltozat 840 kilogrammot nyom, ami azt jelenti, hogy 100 kilogrammot fogyott a Suzuki eddig sem éppen nehéz kisautója. A csomagtartó 265 literesre növekedett.

 

 

Belső tere megkapta mindazokat az újdonságokat, amelyek a Suzukinál az elmúlt években megjelentek. Új a műszeregység, a fedélzeti számítógép színes kijelzője a Balenóból lehet ismerős, míg a 7 colos érintőképernyős rendszer ugyanaz, mint ami a Vitarában jelent meg, és navigáción kívül Apple CarPlay és Android Auto segítségével a mobiltelefon képernyőjének tükrözésére is képes. A vezetéssegítő rendszerek közül a Swiftben is megjelenik a ráfutásgátló rendszer és az adaptív tempomat.

 

 

A motorkínálat valószínűleg az 1,2 literes, négyhengeres szívómotorból és az 1 literes, háromhengeres, turbós benzinesből áll majd. Az előbbi 91 lóerős és 118 Nm a legnagyobb nyomatéka, ötfokozatú kézi vagy CVT váltóval, mind hibrid kivitelben is jön, míg az utóbbi 102 lóerős és 150 Nm a maximum nyomatéka, és hatfokozatú automata váltó jár hozzá. Az év elejétől Japánban már forgalmazott új Swift európai változata a tavaszi genfi autószalonon mutatkozik be, és Esztergom helyett már Indiában készül majd.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár