Crossland X néven itt a Meriva utódja
Bemutató, 2017. január. 18.
AS

Bemutatta új crossover modelljét az Opel, a Crossland X névre keresztelt kiskategóriás újdonság a hátrafelé nyíló hátsó ajtós Meriva helyére érkezik a kínálatban.

 

 

Az előzetes után teljes egészében is leleplezte új kiskategóriás crossover modelljét az Opel. Az aktuális divatot szem előtt tartva az egyterű helyett szabadidős járművet kínál a német gyártó, ezért a Meriva helyére érkezik a Crossland X. Az Opel és a PSA együttműködésével született, ugyanerre az alapra épül majd a Peugeot 2008 következő generációja, valamint a Citroën C3 Picasso utódja, ami szintén egy crossover lesz. A formája tipikusan Opeles, különösen az eltérő színű tető és a C-oszlop találkozása, ami az Adamet idézi.

 

 

A Crossland X karosszériája 4,21 méter hosszú, 1,77 méter széles és 1,59 méter magas, ezzel a Mokka X alatti helyet foglalja el a kínálatban, annál ugyanis hat centivel rövidebb, 1,7 centivel keskenyebb és hét centivel alacsonyabb is. Míg a Mokka X opcióként összkerékhajtással is kapható, addig a Crossland X minden esetben elsőkerék-hajtású. A motorkínálatot még nem részletezte a gyártó, de benzines, dízel és gázüzemű kivitele is lesz az autónak.

 

 

A kompaktok alternatívája a Crossland X, hiszen 16 centivel rövidebb, de tízzel magasabb, mint az Astra, ezért tágas utasteret kínál. A hátsó üléssor 15 centiméteres sínen mozgatható, a csomagtartó alapesetben 410 literes, de ezzel a megoldással 520 literig növelhető, a hátsó támlák előredöntésével pedig 1255 literesre bővíthető. Az új modell is megkapja az Opel adaptív LED-es fényszóróját és a 8 colos érintőképernyős infotainment rendszert, a mobiltelefonok vezeték nélkül is tölthetők. A vezetési asszisztenseket városi vészfékező, sávtartó, táblafelismerő, holttérfigyelő és parkolási asszisztens alkotja. A Crossland X premierjét a márciusi genfi autószalonon tartják, és még az idén bemutatkozik a modell nagyobb testvére, a Grandland X.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár