Crossland X néven itt a Meriva utódja
Bemutató, 2017. január. 18.
AS

Bemutatta új crossover modelljét az Opel, a Crossland X névre keresztelt kiskategóriás újdonság a hátrafelé nyíló hátsó ajtós Meriva helyére érkezik a kínálatban.

 

 

Az előzetes után teljes egészében is leleplezte új kiskategóriás crossover modelljét az Opel. Az aktuális divatot szem előtt tartva az egyterű helyett szabadidős járművet kínál a német gyártó, ezért a Meriva helyére érkezik a Crossland X. Az Opel és a PSA együttműködésével született, ugyanerre az alapra épül majd a Peugeot 2008 következő generációja, valamint a Citroën C3 Picasso utódja, ami szintén egy crossover lesz. A formája tipikusan Opeles, különösen az eltérő színű tető és a C-oszlop találkozása, ami az Adamet idézi.

 

 

A Crossland X karosszériája 4,21 méter hosszú, 1,77 méter széles és 1,59 méter magas, ezzel a Mokka X alatti helyet foglalja el a kínálatban, annál ugyanis hat centivel rövidebb, 1,7 centivel keskenyebb és hét centivel alacsonyabb is. Míg a Mokka X opcióként összkerékhajtással is kapható, addig a Crossland X minden esetben elsőkerék-hajtású. A motorkínálatot még nem részletezte a gyártó, de benzines, dízel és gázüzemű kivitele is lesz az autónak.

 

 

A kompaktok alternatívája a Crossland X, hiszen 16 centivel rövidebb, de tízzel magasabb, mint az Astra, ezért tágas utasteret kínál. A hátsó üléssor 15 centiméteres sínen mozgatható, a csomagtartó alapesetben 410 literes, de ezzel a megoldással 520 literig növelhető, a hátsó támlák előredöntésével pedig 1255 literesre bővíthető. Az új modell is megkapja az Opel adaptív LED-es fényszóróját és a 8 colos érintőképernyős infotainment rendszert, a mobiltelefonok vezeték nélkül is tölthetők. A vezetési asszisztenseket városi vészfékező, sávtartó, táblafelismerő, holttérfigyelő és parkolási asszisztens alkotja. A Crossland X premierjét a márciusi genfi autószalonon tartják, és még az idén bemutatkozik a modell nagyobb testvére, a Grandland X.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár