Nyitott tetővel is megjelent a Mercedes-AMG GT
Hírek, 2017. február. 1.
AS

Vászontetős változatban is bemutatta AMG GT-t a Mercedes, és mind a két kivitelében erősebb a biturbó V8-as, hogy a roadster is legalább olyan gyors legyen, mint a kupé.

 

 

A kupé után nyitott tetővel is kész a Mercedes-AMG sportkocsija, amely mindjárt két változatban is bemutatkozott. Az AMG GT Roadster az alapmodell, ebben 462-ről 476 lóerőre növelték a 4 literes biturbó V8-as teljesítményét, hogy a kupéhoz hasonlóan 4 másodperc alatt gyorsuljon százra, és a végsebessége elérje a 302 km/órát. A motorhoz hétfokozatú duplakuplungos váltó kapcsolódik.

 

 

Az AMG GT C Roadsterben már 557 lóerőre fokozták a V8-as erejét, így jóval erősebb lett, mint az 510 lóerős AMG GT S, és inkább a nemrég bemutatott AMG GT R-hez áll közel. A hátul kiszélesített nyomtáv és sárvédő, az aktív aerodinamika és a hátsókerék-kormányzás is az R-ből származik. A leggyorsabb nyitott tetős Mercedes ezzel 3,7 másodperc alatt sprintel százra és 316 km/óra a legnagyobb sebessége.

 

 

Nemcsak a menetteljesítményei, de a vezethetősége is a kupéhoz hasonló, és ennek érdekében alaposan megerősítették a karosszériát. A merevítéseket súlycsökkentéssel ellensúlyozták, így az AMG GT Roadster csak 80 kilogrammal nehezebb, mint a kupé, legalább 1595 kilogrammot nyom. A vászontető a feketén kívül vörös vagy bézs színben is kérhető, és 50 km/órás sebességig menet közben is lehet nyitni, a művelet 11 másodpercet vesz igénybe.

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár