Karcsúbb lett az új Insignia Sports Tourer
Bemutató, 2017. február. 7.
AS

Az ötajtóshoz hasonlóan a most bemutatott új Insignia Sports Tourer is jóval könnyebb lett az elődjénél, miközben a helykínálata nagyobb lett, és az extrák sora is tovább bővült.

 

 

Az új Insignia Grand Sport után az Opel bemutatta a kombiváltozatot is, amit ezúttal is Sports Tourer névre kereszteltek. A formája lenyűgöző lett, áramvonalas alakját a Monza tanulmányautó stílusjegyei ékesítik. A hossza közel öt méter maradt, a tengelytávja azonban 9 centiméterrel 2,83 méteresre bővült, így az utastér helykínálata is jobb lett. A merevebb karosszéria könnyebb is az elődjénél, az Opel mérnökei 200 kilogrammot faragtak le a kombi súlyából.

 

 

A Sports Tourer utasterét panorámatető teheti világosabbá, az első sorban ülők elektromosan mozgatható, memóriás, fűthető, hűthető, masszázsfunkciós üléseken foglalhatnak helyet. A csomagtartó mérete is nőtt, a hátsó ülések ledöntésével a korábbinál száz literrel nagyobb, 1640 literes tér áll rendelkezésre. A csomagok rögzítését segíti a sínrendszer, a bepakolást pedig a rövidebb hátsó lökhárító teszi egyszerűbbé. Az elektromosan mozgatható fedél nyitási magassága állítható a szűk garázsokhoz, a nyitás és zárás láblendítésre indul, a rúgás helyét fénnyel jelzi az autó.

 

 

Az új Insignia még több vezetéssegítő rendszert kapott. A teljesen LED-es mátrixfényszórókat továbbfejlesztették, van head-up display, távolságtartó tempomat, sávtartó asszisztens és felülnézeti képet adó kamera is. A középkonzol keret nélküli érintőképernyőjén Apple CarPlay és Android Auto segítségével lehet tükrözni a mobiltelefont, van fedélzeti wifi, az OnStar asszisztens pedig mindig hívható. A motorkínálatot csak később fedi fel az Opel, de már most tudható, hogy adaptív lengéscsillapítás, összkerékhajtás és egy új nyolcfokozatú automata sebességváltó lehet az autóban.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár