Karcsúbb lett az új Insignia Sports Tourer
Bemutató, 2017. február. 7.
AS

Az ötajtóshoz hasonlóan a most bemutatott új Insignia Sports Tourer is jóval könnyebb lett az elődjénél, miközben a helykínálata nagyobb lett, és az extrák sora is tovább bővült.

 

 

Az új Insignia Grand Sport után az Opel bemutatta a kombiváltozatot is, amit ezúttal is Sports Tourer névre kereszteltek. A formája lenyűgöző lett, áramvonalas alakját a Monza tanulmányautó stílusjegyei ékesítik. A hossza közel öt méter maradt, a tengelytávja azonban 9 centiméterrel 2,83 méteresre bővült, így az utastér helykínálata is jobb lett. A merevebb karosszéria könnyebb is az elődjénél, az Opel mérnökei 200 kilogrammot faragtak le a kombi súlyából.

 

 

A Sports Tourer utasterét panorámatető teheti világosabbá, az első sorban ülők elektromosan mozgatható, memóriás, fűthető, hűthető, masszázsfunkciós üléseken foglalhatnak helyet. A csomagtartó mérete is nőtt, a hátsó ülések ledöntésével a korábbinál száz literrel nagyobb, 1640 literes tér áll rendelkezésre. A csomagok rögzítését segíti a sínrendszer, a bepakolást pedig a rövidebb hátsó lökhárító teszi egyszerűbbé. Az elektromosan mozgatható fedél nyitási magassága állítható a szűk garázsokhoz, a nyitás és zárás láblendítésre indul, a rúgás helyét fénnyel jelzi az autó.

 

 

Az új Insignia még több vezetéssegítő rendszert kapott. A teljesen LED-es mátrixfényszórókat továbbfejlesztették, van head-up display, távolságtartó tempomat, sávtartó asszisztens és felülnézeti képet adó kamera is. A középkonzol keret nélküli érintőképernyőjén Apple CarPlay és Android Auto segítségével lehet tükrözni a mobiltelefont, van fedélzeti wifi, az OnStar asszisztens pedig mindig hívható. A motorkínálatot csak később fedi fel az Opel, de már most tudható, hogy adaptív lengéscsillapítás, összkerékhajtás és egy új nyolcfokozatú automata sebességváltó lehet az autóban.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár