Sportos formákkal jön az Audi Q8
Hírek, 2017. február. 20.
AS

A BMW és a Mercedes-Benz után az Audi is előáll a saját sportos szabadidő-terepjárójával, ám a kupéformától eltérő külsőt kap az új Q8.

 

 

Detroitban az autószalonon mutatta be az új Q8 prototípusát az Audi. A német gyártó ezzel a modellel száll be a sportos szabadidő-terepjárók közé, amelyek kategóriáját még a BMW X6 indította el, és a Mercedes-Benz GLE Coupé folytatta. A konkurenseivel ellentétben azonban a Q8 tervezői nem a lejtős kupéformát választották, ennek ellenére meglehetősen sportos a modell kiállása. Az Audi-hűtőmaszk új formát öltött, és még a fényszórók alatt is vannak légbeömlő nyílások. A négyszemélyes utastérben is megtalálható az Audi Virtual Cockpit, akárcsak a gyártó szériamodelljeiben.

 

 

A Q8 prototípusa konnektoros hibrid hajtást kapott. A 3.0 TFSI 333 lóerőre és 500 Nm nyomaték leadására képes, a hozzá kapcsolt elektromotor 136 lóerős. A rendszer teljesítménye ezzel 450 lóerő, a legnagyobb nyomaték értéke 700 Nm. A koncepció, legalábbis elméletben, 5,4 másodperc alatt képes felgyorsulni nulláról százra, és 250 km/óra a végsebessége. Az elnevezés is mutatja, hogy az Audi hamarosan szeretné bemutatni a szériamodellt, amelynek gyártása még 2018-ban megkezdődhet, a BMW és Mercedes-Benz hasonló típusainak konkurenseként.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár