Sportos formákkal jön az Audi Q8
Hírek, 2017. február. 20.
AS

A BMW és a Mercedes-Benz után az Audi is előáll a saját sportos szabadidő-terepjárójával, ám a kupéformától eltérő külsőt kap az új Q8.

 

 

Detroitban az autószalonon mutatta be az új Q8 prototípusát az Audi. A német gyártó ezzel a modellel száll be a sportos szabadidő-terepjárók közé, amelyek kategóriáját még a BMW X6 indította el, és a Mercedes-Benz GLE Coupé folytatta. A konkurenseivel ellentétben azonban a Q8 tervezői nem a lejtős kupéformát választották, ennek ellenére meglehetősen sportos a modell kiállása. Az Audi-hűtőmaszk új formát öltött, és még a fényszórók alatt is vannak légbeömlő nyílások. A négyszemélyes utastérben is megtalálható az Audi Virtual Cockpit, akárcsak a gyártó szériamodelljeiben.

 

 

A Q8 prototípusa konnektoros hibrid hajtást kapott. A 3.0 TFSI 333 lóerőre és 500 Nm nyomaték leadására képes, a hozzá kapcsolt elektromotor 136 lóerős. A rendszer teljesítménye ezzel 450 lóerő, a legnagyobb nyomaték értéke 700 Nm. A koncepció, legalábbis elméletben, 5,4 másodperc alatt képes felgyorsulni nulláról százra, és 250 km/óra a végsebessége. Az elnevezés is mutatja, hogy az Audi hamarosan szeretné bemutatni a szériamodellt, amelynek gyártása még 2018-ban megkezdődhet, a BMW és Mercedes-Benz hasonló típusainak konkurenseként.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár