Megérkezett a Hyundai i30 kombiváltozata
Hírek, 2017. február. 22.
AS

A Hyundai Motor nyilvánosságra hozta az első fényképeket és adatokat a harmadik generációs i30 családi változatáról, amelynek elegáns formájához a kategória egyik legnagyobb méretű csomagterét illesztették.

 

 

A Hyundai Motor a Genfi Autószalonon mutatja be a nagyközönségnek az új i30 kompakt modelljének kombiváltozatát. Az i30 család legújabb tagja megtartotta a már megismert ötajtós időtlen formatervét, amelyhez a karosszéria megnyújtásával eleganciát és sokoldalúságot adtak hozzá. Az új Hyundai i30 Wagon a C oszlopig minden tekintetben megegyezik az eddig ismert ötajtós változattal, onnan azonban egy nagyobb, dinamikusan megrajzolt harmadik oldalüveggel és tetősíneket kapott ereszkedő tetőlemez meghosszabbításával kupészerűen rajzolták meg az i30 wagon hátsóját. A csomagtér ajtóján megtartották ugyanazt a fekete betétet, amely már az ötajtóson is megjelent, alatta pedig a lámpák is nagyon hasonlóak, bár mintha az oldallemezek irányába egy kicsit nagyobbak, a betétek pedig egy kissé eltérő mintázatúak lennének. A raktérnyílás alja lejjebb került, ezzel pedig a rendszámtartó is felköltözött a lökhárítóról az ajtóra.

 

 

Az i30 Wagon 245 milliméterrel nyúlik túl az ötajtóson, így az autó teljes hossza 4 585 milliméter, miközben magassága tetőléccel 2 centiméterrel 1 475 milliméterre nyúlik, miközben 1 795 milliméteres szélessége és 2 650 milliméteres tengelytávja nem változott. Bent az utastérben nem történt lényeges változás, a második üléssor mögött azonban az ötajtós 395 literes csomagtere helyett a Wagon tulajdonosa már 602 literes csomagtérrel gazdálkodhat, ami a hátsó ülések ledöntésével 1 650 literesre bővíthető.

 

 

Az új Hyundai i30 Wagon is megkapja mindazt a biztonsági és kényelmi arzenált, amelyet eddig megismerhettünk, így a 6 légzsák, menetstabilizáló rendszer mellé jár az automatikus vészfékező rendszer, távolságtartó sebességszabályzó, fáradtságfigyelő rendszer, automata távolsági fényszóróvezérlés, aktív sávtartó rendszer, stb. A kényelemről pedig többek között fűthető-szellőztethető ülések, kormányfűtés és akár 8 colos érintőképernyős navigációs rendszer gondoskodhat.

 

 

A kombi motorkínálatát is megismerhettük már az ötajtós Hyundai i30 kapcsán, így a benzinesek között az1,4 literes szívóbenzines belépőmodellen túl az 1,0 és az 1,4 literes, 120 illetve 140 lóerős T-GDI turbómotorok közül választhatunk, a dízeleket kedvelők pedig az 1,6 literes CRDi motor háromféle (90, 110 és 136 LE) teljesítményszintű változatai között találhatják meg a nekik megfelelő erőforrást. A genfi bemutatót követően az új Hyundai i30 Wagon gyártása várhatóan nyár elejéig megkezdődik a koreai vállalat csehországi üzemében.

 

Forrás: hyundaihirek.com

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár