Előremutató tanulmányt készített a Hyundai Genfre
Hírek, 2017. március. 11.
AS

Az idei Genfi Autószalonon a Hyundai bemutatta vadonatúj FE Fuel Cell tanulmányát, amelynek futurisztikus karosszériája már a vállalat következő generációs üzemanyagcellás hajtásláncát rejti.

 

 

A Hyundai már csaknem két évtizede kezdte meg a hidrogénalapú üzemanyagcellás technológiájának fejlesztését, amelynek eredményeként a vállalat a világon elsőként 2013 óta sorozatban gyártja az ix35-re épülő, immár harmadik generációs üzemanyagcellás modelljét. A most Genfben kiállított futurisztikus hidrogén-üzemanyagcellás koncepció pedig már utat mutat a Hyundai Motor öko-járműprogramjának következő fázisához.

 

 

A jövőbemutató tanulmányautó áramvonalas formáját a természet és a víz ihlette – amely nem mellesleg az autó által kibocsátott egyetlen anyag – a fornatervezés letisztult és nyugodt, amely tovább hangsúlyozza környezetkímélő jellegét. A teljes autó formavilága, minimalista stílusa a funkcionalitást követi, amely a drámai és stílusos hátsó légterelővel és beömlőnyílásokkal az intelligens tervezésnek köszönhetően egyben aerodinamikai hatékonyságot is biztosítanak.

 

 

A „Future Eco” azaz jövőbeli gazdaságosság kezdőbetűiből kapott elnevezésével az új tanulmány már a Hyundai negyedik generációs üzemanyagcellás technológiáját hordozza. A jelentősen továbbfejlesztett technológiának köszönhetően az FE Concept 20 százalékkal könnyebb és 10 százalékkal hatékonyabb, mint a most kapható ix35 Fuel Cell.  A korábbinál 30 százalékkal nagyobb üzemanyagcella energiasűrűség hatására az új modell hatótávolsága eléri a 800 kilométert.

 

 

Az autó környezetbarát jellemzőinek további megerősítéseként és a vevői elégedettségre összpontosítva az FE koncepció az autó töltőjén keresztül feltölthető hordozható akkumulátor csomagokat kapott, amelyek az utastér berendezéseit látják el árammal. Eközben a csomagtartóban található az elektromos motor beépített tárolója és töltési helye, ahol akár egy összecsukható elektromos roller is feltölthető.

 

 

„A Hyundai elkötelezett az innovatív, üzemanyag-hatékony járművek gyártása terén, továbbá célja, hogy vezetővé váljon a fenntartható közlekedésben.” – mondta Woong Chul Yang, a Hyundai Motor elnökhelyettese. „Az üzemanyagcellás új koncepció modellünk egy fontos termék a fejlődésünk során és közelebb visz minket a „Hidrogén-energia alapú Társadalom” jövőképhez, mely tiszta közlekedést és élménytelibb életet jelent a fogyasztóink számára. , a hidrogén üzemanyagcellás technológiában betöltött vezető szerepe segítségével.”

 

 

A most bemutatott FE Fuel Cell Concept alapján jövőre, a Dél-Koreában megrendezésre kerülő téli olimpia idején mutatkozik be a Hyundai üzemanyagcellás technológiájának legújabb szériamodellje, amely természetesen megkapja majd a vállalat legmodernebb kényelmi és biztonsági felszereléseit is.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár