Elektromos terepkupét mutatott be a Škoda
Hírek, 2017. április. 23.
AS

Vision E néven mutatta be legújabb tanulmányautóját a Škoda, amivel két téren is új terepre merészkedik a cseh gyártó: ez az első kupéformájú szabadidő-autó és az első elektromos autó a márkától.

 

 

A sanghaji autószalonon mutatta be Vision E névre keresztelt tanulmányát a Škoda, ami egy kupéformájú szabadidő-terepjáró, tisztán elektromos hajtással. A 4,69 méter hosszú, 1,92 méter széles és 1,59 méter magas, 2,85 méteres tengelytávú modell a Volkswagen-csoport tisztán elektromos hajtású járművekhez kifejlesztett padlólemezére épül.

 

 

A Vision E két elektromotorja összesen 306 lóerős kombinált teljesítményre képes, az összkerékhajtású koncepció ezzel legfeljebb 180 km/órás sebességgel haladhat. Az akkumulátor feltöltésével 500 kilométeres hatótávot szeretne elérni a Škoda, a Vision E pedig autonóm közlekedésre is alkalmas.

 

 

Nagy tervei vannak az elektromos autózással a Škodának, hiszen 2025-re már öt tisztán elektromos típust tartanának a kínálatban, és akkorra minden negyedik eladott Škoda vagy plug-in hibrid vagy tisztán elektromos autó lenne. A kupéforma sem véletlen, hiszen a Kodiaq és az új Yeti után hasonló típus bemutatását is tervezik.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár