Megújult a Mercedes-Benz S-osztály
Bemutató, 2017. május. 4.
AS

Bemutatta luxusautójának modellfrissített változatát a Mercedes-Benz, az S-osztály új motorjaival és továbbfejlesztett vezetéssegítő rendszereivel továbbra is a kategória élén marad.

 

 

Nem is olyan régen jelent meg az S-osztály jelenlegi generációja, de a Mercedes-Benz máris előállt a ráncfelvarrott kivitellel. A luxuslimuzin formáján csak finoman módosítottak, az elegáns négyajtós sportosabb stílusú külsőt öltött. Nagyobbak lettek a légbeömlő nyílások, és a lámpák is markánsabbá váltak, az új LED-es fényszóró pedig hosszabb területet világít be anélkül, hogy elvakítaná a szembejövőket.

 

 

Az utastérben a legnagyobb újdonság a kormánykerék, a korábbi elegáns kétküllős helyére egy sportosabb háromküllőst tettek, amire még több kapcsoló került. A küllőkön lévő érintőpaddal irányítható minden az egymás mellett lévő két darab 12,3 colos képernyőn, ami az ülések között található forgókapcsolóval és érintőpaddal is kezelhető. Teljesen képes megváltoztatni a belső tér hangulatát az autó, nemcsak a hőmérsékletet és a hangulatfényt, de a masszázsüléseket, az illatosítást és a háttérzenét is a kiválasztott program alapján állítja be. Még többre képesek a vezetéssegítő rendszerek, már nemcsak a sávot és távolságot tartja, de sávot is vált és a kanyar előtt is önállóan lassít az autó.

 

 

A motorkínálat is újabb tagokkal bővült. A 4,7 literes biturbó V8-ast egy kisebb, 4 literes, szintén biturbó V8-as benzinmotor váltja, ami 469 lóerőre és 700 Nm nyomaték leadására képes. Még az S 63 AMG is ezt a motort kapja, de ott már 612 lóerős és 850 Nm a legnagyobb nyomatéka, így 3,5 másodperc alatt gyorsul százra és 300 km/óra a végsebessége. Az S 65 AMG motorja ugyanakkor nem lett kisebb, a V12-ese 630 lóerős és 1000 Nm a nyomatéka. Teljesen újak a dízelek, a Mercedes-Benz újonnan fejlesztett háromliteres, hathengeres dízelmotorja az S-osztályban mutatkozik be. Az S 350 d-ben 286 lóerős és 600 Nm nyomatékra képes, míg az S 400 d-ben 340 lóerős és 700 Nm a maximum nyomatéka.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár