Kona néven érkezik a Hyundai új kisterepjárója
Hírek, 2017. május. 10.
AS

Hawaii szigetének egyik térségéről kapja nevét a Hyundai vadonatúj kiskategóriás terepjárója, amely különleges formai kialakításával új stílusirányzatot képvisel a márka crossoverei között.

 


A Kona közelgő érkezése a Hyundai Motor első merész lépése a B szegmensű hobbiterepjáró kategóriába, amely tovább bővíti a márka crossover kínálatát. A Kona névvel a vállalat folytatja azt a tradícióját, amelynek keretében crossover és hobbiterepjáró modelljeit ismert utazási célpontokról nevezi el – pl. Creta, Santa Fe, Tucson és Veracruz – miközben az új kompakt kisterepjáró Hawaii Kona részének vonzó életstílusát is tükrözi.


Mielőtt néhány héten belül hivatalosan is bemutatkozna a nagyközönségnek, a Hyundai Motor szokásához hűen apró részletfotókat tett közzé a vadonatúj Kona kisterepjárójáról. Miközben a vadonatúj Kona követi a Hyundai új formatervezési irányzatát, emellett progresszív karakterével egyéniséget is visz a kiskompakt hobbiterepjárók világába.

 


A vadonatúj Kona első kiképzése kifejező és erőt sugárzó, ahol megjelenik a Hyundai Motor új családi vonása, a kaszkád hűtőmaszk is. A jellegzetesen elkülönülő új ikerfényszórók fokozzák az autó vizuális benyomását azzal, hogy a LED nappali menetfényeket a szintén LED fényszórók fölé helyezték. Az elkülönült első lámpatestek magabiztos, progresszív megjelenést adnak az autó karcsú és éles vonalvezetéséhez.


Az időközben megjelent kémfotók alapján a profilnézet is egészen karakteresnek mutatja az autót. Az autó első és hátsó sárvédője egyaránt jellegzetesen ívesen kitüremkedik az oldalvonalból, a kerékjáratok, a tetőlemez fekete fényezése pedig újabb egyéniséget ad a Kona megjelenéséhez. A sportosan nyúlánk hátsó lámpatestek viszonylag védett helyre, magasra kerültek a Kona karosszériáján.

 


A Hyundai közleménye szerint az i20 modell műszaki alapjaira épített és várhatóan annak egyliteres turbós és 1,4-es benzines motorjával, valamint egy 1,6 literes dízelmotorral gyártásba kerülő Kona modell fejlesztése során a vezetési élmény fokozására is nagy hangsúlyt helyeztek, ezért a Hyundai új mércét kíván felállítani a kompakt kisterepjárók szegmensében. A Kona a kategória legnagyobb belső terét kínálja olyan innovatív formai megjelenéssel, amely a márka jövőbeli terepjáróinak formavilágát is előrevetíti.


A Hyundai Motor törökországi leányvállalata hivatalosan is bejelentette, hogy az i10 és i20 modellek mellett az év végétől megkezdik a Kona kisterepjáró sorozatgyártását is. A török Kibar Holdinggal közösen működtetett gyáregységből Európának készülő kisterepjáró a júniusi koreai világpremiert követően várhatóan az idén szeptemberben megrendezésre kerülő Frankfurti Autószalonon tartja majd premierjét Európában.


Forrás: hyundaihirek.com

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár