Kona néven érkezik a Hyundai új kisterepjárója
Hírek, 2017. május. 10.
AS

Hawaii szigetének egyik térségéről kapja nevét a Hyundai vadonatúj kiskategóriás terepjárója, amely különleges formai kialakításával új stílusirányzatot képvisel a márka crossoverei között.

 


A Kona közelgő érkezése a Hyundai Motor első merész lépése a B szegmensű hobbiterepjáró kategóriába, amely tovább bővíti a márka crossover kínálatát. A Kona névvel a vállalat folytatja azt a tradícióját, amelynek keretében crossover és hobbiterepjáró modelljeit ismert utazási célpontokról nevezi el – pl. Creta, Santa Fe, Tucson és Veracruz – miközben az új kompakt kisterepjáró Hawaii Kona részének vonzó életstílusát is tükrözi.


Mielőtt néhány héten belül hivatalosan is bemutatkozna a nagyközönségnek, a Hyundai Motor szokásához hűen apró részletfotókat tett közzé a vadonatúj Kona kisterepjárójáról. Miközben a vadonatúj Kona követi a Hyundai új formatervezési irányzatát, emellett progresszív karakterével egyéniséget is visz a kiskompakt hobbiterepjárók világába.

 


A vadonatúj Kona első kiképzése kifejező és erőt sugárzó, ahol megjelenik a Hyundai Motor új családi vonása, a kaszkád hűtőmaszk is. A jellegzetesen elkülönülő új ikerfényszórók fokozzák az autó vizuális benyomását azzal, hogy a LED nappali menetfényeket a szintén LED fényszórók fölé helyezték. Az elkülönült első lámpatestek magabiztos, progresszív megjelenést adnak az autó karcsú és éles vonalvezetéséhez.


Az időközben megjelent kémfotók alapján a profilnézet is egészen karakteresnek mutatja az autót. Az autó első és hátsó sárvédője egyaránt jellegzetesen ívesen kitüremkedik az oldalvonalból, a kerékjáratok, a tetőlemez fekete fényezése pedig újabb egyéniséget ad a Kona megjelenéséhez. A sportosan nyúlánk hátsó lámpatestek viszonylag védett helyre, magasra kerültek a Kona karosszériáján.

 


A Hyundai közleménye szerint az i20 modell műszaki alapjaira épített és várhatóan annak egyliteres turbós és 1,4-es benzines motorjával, valamint egy 1,6 literes dízelmotorral gyártásba kerülő Kona modell fejlesztése során a vezetési élmény fokozására is nagy hangsúlyt helyeztek, ezért a Hyundai új mércét kíván felállítani a kompakt kisterepjárók szegmensében. A Kona a kategória legnagyobb belső terét kínálja olyan innovatív formai megjelenéssel, amely a márka jövőbeli terepjáróinak formavilágát is előrevetíti.


A Hyundai Motor törökországi leányvállalata hivatalosan is bejelentette, hogy az i10 és i20 modellek mellett az év végétől megkezdik a Kona kisterepjáró sorozatgyártását is. A török Kibar Holdinggal közösen működtetett gyáregységből Európának készülő kisterepjáró a júniusi koreai világpremiert követően várhatóan az idén szeptemberben megrendezésre kerülő Frankfurti Autószalonon tartja majd premierjét Európában.


Forrás: hyundaihirek.com

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár