Első rajzon a Kia új kisterepjárója
Hírek, 2017. június. 7.
AS

A Kia Motors nyilvánosságra hozta új kiskategóriás hobbiterepjárójának rajzait, amely a nagyobb Kia terepjárók stílusjegyeit hordozva vonzó európai formatervvel az idei év második felében érkezik a kereskedésekbe.

 


Megjelentek az első rajzok a Kia vadonatúj kiskategóriás terepjárójáról, amelyet Stonic néven árusítanak majd.  Az autó neve a „Speedy”, és a „Tonic” angol kifejezések ötvözéséből született meg, utóbbi a zenei világban egy mű első és utolsó hangjegyére utal, míg előbbi az autó gyorsaságát, fürgeségét jelképezi. Vagyis a Stonic elnevezés a jármű agilitását, újdonságát és frissességét tükrözi a kisterepjárók között.


Az új Kia Stonic sportosságát elöl a szűkre szabott első fényszórók, illetve a márkavédjegynek számító tigrisorr hűtőmaszk, oldalt az ereszkedő tetővonal és az egyedi csomagtartó lécek hangsúlyozzák, míg a hátsó lámpatestek különleges rajzolata az autó fiatalos és futurisztikus megjelenését emelik ki.  A Stonic tervezői éles vízszintes karaktervonalakkal és finoman kidolgozott felszínekkel látták el az autót, amely kompakt méretei mellett osztályában az egyik legalacsonyabb súlyponttal rendelkezik.

 


A Stonic műszerfalának európai formaterve összhangban van a külsővel, így azt egyenes vonalak, lágy felületek és geometrikus formák uralják. Az autó belső kialakításának középpontjában a technológia és az ergonómia állt, emellett a belső tér méretét maximálisra igyekeztek növelni, a középre helyezett „lebegő” kijelző pedig tökéletesen integrálja az autó funkcióit és a párosított okostelefon alkalmazásait egyaránt.


Habár a hivatalos sajtóközlemény nem tér ki rá, tudni lehet, hogy a Stonicot a Kia Rio padlólemezére építették, ezért több mint valószínű, hogy a motorpalettát is onnan emelik majd át. Ennek megfelelően az alapváltozatokat 1,25 és 1,4 literes benzines szívómotorok hajthatják, de emellett elérhető lesz az 1,0 literes, háromhengeres, turbófeltöltős erőforrás és az 1,4 és esetleg 1,6 literes dízelmotor is. A Kia környezetbarát stratégiájának részeként a jövőben akár hibrid- és tisztán elektromos hajtás is elképzelhető.

 


Az új Kia Stonic az idei év második felében mutatkozik be és a sajtóanyag szerint ez lesz a Kia eddigi leginkább személyre szabható modellje kívül-belül egyaránt.

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár