Nagyobb és okosabb az új Volkswagen Polo
Bemutató, 2017. június. 19.
AS

Bemutatta a Volkswagen a Polo teljesen új, hatodik generációját, amely csak stílusával emlékeztet elődjére, ugyanakkor tágasabb lett, és tele van modern biztonsági és kényelmi extrákkal.

 

 

Mindig is a kisautók élmezőnyét képviselte a Volkswagen Polo, és ez a most bemutatott hatodik generációval sincs másként. 2009-ben megjelent elődjéhez képest az új Polo már a moduláris MQB padlólemezre épül, és jóval nagyobb is lett az elődjénél. A hossza nyolc centivel 4,05 méteresre, a szélessége hét centivel 1,75 méteresre bővült, miközben a magassága néhány centit csökkent, így jobb arányúvá is vált a Polo. A kilenc centivel 2,56 méteresre növelt tengelytávnak köszönhetően az utastér helykínálata is bővült, a csomagtartó mérete 280 helyett 351 liter lett.

 

 

Sok újdonsággal szolgál belül a Polo. Például a kiskategóriában elsőként opció a színes képernyővel helyettesített műszeregység, a Volkswagen nagyobb típusaiból ismert, 12,3 colos Active Info Display, aminek itt jelenik meg a második generációja. De a középkonzolra is érintőképernyő kerül, a 6,5 colos helyett felárért 8 colost lehet kérni, a műszerfalat és az üléseket pedig színes betét dobja fel. Széria a városi vészfékező gyalogosfelismerővel, de elérhető a 210 km/óráig működő adaptív tempomat, a sávtartó, a holttérfigyelő, a hátsó keresztirányú forgalomfigyelő, a kulcsnélküli rendszer és a parkoló asszisztens is. A további opciók között panorámatető, vezeték nélküli mobiltöltő, adaptív lengéscsillapítás és teljesen LED-es fényszóró is található.

 

 

Az alapmodellt az 1 literes, háromhengeres, benzines szívómotorral szerelik, ennek 65 lóerős változatát nem forgalmazzák nálunk, de 75 lóerősként elérhető lesz. Az ezer köbcentis, turbós háromhengeres 1.0 TSI pedig 95 és 110 lóerővel rendelhető, és várhatóan ez lesz a legkeresettebb. Megjelenik a Golfban bemutatott 1,5 literes, négyhengeres TSI, ami 150 lóerős lesz, és már a bevezetéstől kezdődően elérhető lesz a Polo GTI, amiben az előd 1,8-asát 2 literes, 200 lóerős TSI motorra cserélték. A takarékos vezetőknek az 1.6 TDI-t kínálják 80 vagy 95 lóerővel, és földgázüzemű kivitelben is jön a Polo, a turbós 1.0 TGI modell 90 lóerős lesz. A nagyobb teljesítményű motorokhoz DSG váltót lehet rendelni.

 

 

Újabb felszereltségi szintek is érkeznek, ezek egyike a Polo Beats, ami 300 wattos prémium hifit és fiatalosabb külső-belső megjelenést kap. A Volkswagen legújabb kisautója még az év végén megérkezik a kereskedésekbe.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár