Oldtimer Show 2018-ban is a Vasúttörténeti Parkban
Hír, 2018. március. 9.
Auto2

Minden eddiginél nemzetközibb kiállítási anyaggal készül 2018-ban az Oldtimer Show a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ugyanis 11 országból érkeznek veteránautó-gyűjtők Budapestre, hogy bemutassák a féltve őrzött kincseiket, és külföldi restaurátorcégek is bemutatkoznak. A kiállított járművek között éppúgy lesz Bugatti és Mercedes, mint fakerekű antik autó, és száz évesnél is öregebb motorkerékpár.

 

 

Nem feledkeztek meg a szervezők a keleti blokk járműveiről sem. A harmincas évek Praga modelljeitől kezdve a szocialista éra legkülönbözőbb nosztalgiatípusai lesznek láthatók a Csajkától a Warszawáig. Látható lesz Magyarország legkevesebbet futott Ladája is, amiben még csak 493 kilométer van, és lesz egy teljesen új állapotú, még csak 4,5 kilométert futott, 1960-as évjáratú Moszkvics is, ami abszolút rekordnak számít.

 

 

Az autókon és motorokon kívül autóbuszok, teherautók, traktorok, stabilmotorok, gőzmozdonyok és vasúti kocsik is bemutatkoznak, figyelembe véve az Oldtimer Show alapelvét, miszerint minden típusból csak egy-egy darabot mutatnak be, a kiállított oldtimer járművek száma még így is eléri az 500 darabot. A fotók készítéséhez pedig idén is korabeli ruhákba öltözött hoszteszek nyújtanak segítséget.

 

 

A kiállítócsarnokban több újdonsággal is találkozhatnak a látogatók, interaktív részei is lesznek az Oldtimer Show-nak a mozdony körfűtőházban. A három nap alatt például a látogatók szeme előtt építenek össze a restaurátorok egy Datsun sportautót, amiről percenként készül egy kép, így az esemény végére a teljes folyamat látható lesz egyben. A kiállításon lakóautók, traktorok, harckocsik és tuningautók is megtekinthetők lesznek.

 

 

Az autózás őskorából származik Henry Ford első robbanómotoros járműve, az 1896-ban készült Quadricycle, aminek az eredetivel megegyező másolata látható lesz az Orient csarnokban, ezt a járművet több alkalommal is beindítják majd. Szintén a mozdony körfűtőházban, az 1-es vágányon gőzmozdony feltöltést láthat a közönség, ugyanitt kiállítással egybekötött élő rádióamatőr forgalmazás is lesz.

 

 

Családdal együtt érdemes érkezni a Vasúttörténeti Parkba, hiszen rengeteg díjmentesen kipróbálható gyerekprogram lesz a 10 hektáros parkosított területen. Régi idők mezőgazdasági eszközei, állatsimogató, népi játszótér, a felnőtteknek pedig érdemes lesz retró öltözékben érkezni, hiszen ajándék és nyereménysorsolás várja őket. Közben a vasútpark összes attrakciója, a mozdonyforgató, sínautó, lóvasút, hajtány, kerti vasút és gőzmozdony is elérhető lesz.

 

 

2018. április 13-15. között tart nyitva az Oldtimer Show a Vasúttörténeti Parkban, ahol ingyenes lesz a parkolás, és a Nyugati pályaudvartól díjmentes fesztiválbusszal is megközelíthető a helyszín. A jegyeket elővételben az ismert jegyirodákban és a helyszínen is meg lehet vásárolni, készpénzen kívül bankkártyával, SZÉP kártyákkal és Erzsébet utalvánnyal is. Bővebb információ a www.oldtimershow.hu címen és az esemény Facebook-oldalán található.

Ha hozzá szeretnél szólni a cikkhez, jelentkezz be!
Ha még nincs nálunk felhasználóneved, regisztrálj egyet!
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár