Bemutatkozott a Tesla negyedik típusa, a Model Y
Hírek, 2019. április. 16.
AS

Az újdonság a Model 3 alapjára épül, annak crossover változata, a méretei körülbelül 10 százalékkal nagyobbak. Az utastere akár hétüléses is lehet, a hátsó ülések lehajtásával és az orrában található poggyásztérrel együtt összesen 1,9 köbméternyi csomag fér bele.

 


Az alapmodell a hátsókerék-hajtású Standard Range lesz, ami 5,9 másodperc alatt gyorsul százra, 193 km/óra a végsebessége és 370 kilométer a hatótávja. A nagyobb akkumulátoros Long Range akár 480 kilométert is mehet egy feltöltéssel, 5,5 másodperc alatt gyorsul százra és 209 km/óra a végsebessége.

 


Az összkerékhajtású Dual Motor kivitelnek már 4,8 másodperc is elég, hogy elérje a százas tempót

 

és legfeljebb 217 km/órával száguldhat, a Performance pedig 3,5 másodperc alatt gyorsul százra, 241 km/órás végsebesség mellett. A kétmotoros változatok egy feltöltéssel 450 kilométert tudnak megtenni.

 


A Model Y-ből először a Long Range, Dual Motor és Performance kiviteleket kezdik gyártani 2020 őszén,

 

az áruk 47, 51 és 60 ezer dollárról indul. 2021 tavaszán vezetik be a Standard Range modellt, ami 39 ezer dollárba kerül majd. A hétüléses változatért és az Autopilot funkcióért 3-3 ezer, míg a teljes önvezető rendszerért további 5 ezer dollárt kérnek.

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár