Elektromos autója van már a Mazdának is
Hírek, 2019. november. 21.
AS

A Mazda bemutatta az első elektromos autóját. Az MX-30 új színt visz a kategóriába, a kompakt méretű crossover karakteres, egyedi formát kapott, az RX-8 mintájára hátrafelé nyíló hátsó ajtókkal.

 

 

 


A prototípusokat még a CX-30 karosszériájával tesztelte a Mazda, és az MX-30 ahhoz hasonló méretű, 4,4 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,57 méter magas, a tengelytávja 2,66 méteres. A műszerfal stílusa ismerős lehet, de a magasra tett középkonzol a formás irányváltó karral és előtte a klíma kezelésére szolgáló képernyővel új, ahogyan a parafa burkolatok is.

 

 

 


Az elektromotorja 143 lóerős és 265 Nm a nyomatéka, a padlóba épített lítiumion akkumulátor 35,5 kilowattórás, amit 6,6 kilowattal lehet tölteni, de 50 kilowattos villámtöltésre is lehetőség van. A hatótávolság egy feltöltéssel csak 200 kilométer, de az elektromos Mazdát városi autónak szánják, ahol egy nap ennek csak a negyedét teszik meg.

 

 

 

 


Az MX-30 már itthon is rendelhető, a First Edition modellre 325 ezer forintért lehet feliratkozni. A 18 colos kerekekkel, adaptív fényszórókkal, elektromos ülésekkel és navigációval felszerelt kerámiafehér modell ára 11 399 900 forint, ami az állami támogatással 9,9 millióra csökken.

 

 

 

 

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, olvasd digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár