Elektromos autója van már a Mazdának is
Hírek, 2019. november. 21.
AS

A Mazda bemutatta az első elektromos autóját. Az MX-30 új színt visz a kategóriába, a kompakt méretű crossover karakteres, egyedi formát kapott, az RX-8 mintájára hátrafelé nyíló hátsó ajtókkal.

 

 

 


A prototípusokat még a CX-30 karosszériájával tesztelte a Mazda, és az MX-30 ahhoz hasonló méretű, 4,4 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,57 méter magas, a tengelytávja 2,66 méteres. A műszerfal stílusa ismerős lehet, de a magasra tett középkonzol a formás irányváltó karral és előtte a klíma kezelésére szolgáló képernyővel új, ahogyan a parafa burkolatok is.

 

 

 


Az elektromotorja 143 lóerős és 265 Nm a nyomatéka, a padlóba épített lítiumion akkumulátor 35,5 kilowattórás, amit 6,6 kilowattal lehet tölteni, de 50 kilowattos villámtöltésre is lehetőség van. A hatótávolság egy feltöltéssel csak 200 kilométer, de az elektromos Mazdát városi autónak szánják, ahol egy nap ennek csak a negyedét teszik meg.

 

 

 

 


Az MX-30 már itthon is rendelhető, a First Edition modellre 325 ezer forintért lehet feliratkozni. A 18 colos kerekekkel, adaptív fényszórókkal, elektromos ülésekkel és navigációval felszerelt kerámiafehér modell ára 11 399 900 forint, ami az állami támogatással 9,9 millióra csökken.

 

 

 

 

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár