Megjelent a Skoda Octavia negyedik generációja
Hírek, 2020. január. 6.
AS

A Škoda bemutatta az Octavia új generációját, ami továbbra is ötajtós és kombi változatban készül. A márkától megszokott éles vonalakat, feszes idomokat és metszett részleteket kapja az új modell, aminek a stílusa a Superbet idézi.

 

 

 


Az Octavia méretei nem változnak jelentősen, 4,69 méteres hossza két, 1,83 méteres szélessége másfél centit növekszik. A tengelytávja 2,69 méteres, az utastere pedig még tágasabb, tovább nőtt a hátsó lábtér, a csomagtér alapesetben 600 literes, a kombinál 640 literes. A kerekei akár 19 colosak is lehetnek, a lámpák elöl és hátul is LED-esek, a drágább modellekbe mátrixfényszóró kerül, ami kitakarja a szembejövő autókat a távfényből.

 

 

 


Az új Golf mintájára az Octavia műszerfalára is két 10 colos képernyő kerülhet, egy a műszeregységnek, egy pedig az infotainment számára, vezeték nélküli okostelefon-kivetítéssel. A hangerőt érintős csúszkákkal lehet állítani, és a DSG váltó esetén egészen apró a váltókar. A Škodánál most először érhető el a szélvédőre vetítő head-up display, és az Octavia is kérhető majd háromzónás klímaberendezéssel. Az utastérből nem hiányoznak a praktikus megoldások, az ajtóból esernyő és ruhakefe húzható elő, a fedélzeten 5 darab USB-C töltő is lehet.

 

 

 


A motorkínálat szinte megegyezik az új Golféval. A benzinesek közül az 1.0 TSI 110 lóerős, az 1.5 TSI 150 lóerős lesz, hatfokozatú kézi váltóval, a hétsebességes DSG mellé pedig az Octavia is megkapja a 48 voltos mild hibrid rendszert, és a kínálatban van még a 2.0 TSI is 190 lóerővel és összkerékhajtással. Az egyetlen dízel a 2.0 TDI, ami 115, 150 és 200 lóerős lehet, és készül majd földgázüzemű (CNG) változat is a 130 lóerős 1.5 TSI-vel, kézi vagy DSG váltóval.

 

 

 

 

A Superb után az Octavia is kapható lesz konnektorról tölthető hibrid változatban. Az iV modellbe az 1.4 TSI és hatfokozatú DSG váltó kerül, a kombinált teljesítmény 204 lóerő, de később lesz 245 lóerős kivitele is. A futómű kérhető 15 mm-rel ültetett vagy ugyanennyivel megemelt változatban, illetve adaptív lengéscsillapítással is. A Škoda már most elárulta, hogy érkezik a sportos RS és a szabadidős Scout modell is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár