Új motorokkal érkezik a felfrissült Opel Insignia
Hírek, 2020. január. 10.
AS

Megújult az Opel Insignia második generációja, aminek nemcsak a formáján igazítottak, de teljesen kicserélték a motorkínálatát.

 

 

 

 

Az új erőforrások még nem a PSA-tól származnak, hanem az Opel saját fejlesztései, és nemrég a megújult Astrában jelentek meg. Az Insignia alapváltozatát 1,4 literes, turbós háromhengeres motorral szerelik, ami 145 lóerőre és 236 Nm-re képes, hozzá hatfokozatú kézi váltó jár. Szintén háromhengeres a jelenleg egyetlen dízel, ami 122 lóerős és 300 Nm a nyomatéka, a váltója ennek is hatfokozatú kézi. A benzineshez fokozatmentes, a dízelhez kilencfokozatú automata váltó kérhető, és hamarosan bemutatják a megújult kétliteres turbódízelt is.

 

 

 

 

Az Insignia rövid ideig kapható volt GSi változatban 260 lóerős turbós benzinessel, de az emissziós szigorítás miatt ez a modell búcsúzott a kínálatból, csak a 210 lóerős dízellel kínálták a sportmodellt. Most visszatér a GSi, méghozzá egy újonnan fejlesztett kétliteres turbós négyhengeres benzinmotorral, 230 lóerővel és 350 Nm-rel, összkerékhajtással, adaptív futóművel és Brembo fékekkel. A motornak lesz egy 200 lóerős változata is, amit szintén a kilencfokozatú automata váltóval szerelnek.

 

 

 

 

A megújult fényszórók 16 helyett oldalanként 84 LED-del világítják meg az utat, frissebb az infotainment, új tolatókamera és parkoló asszisztens került az eddig is bőséges vezetősegédek közé.

 

 

 

 

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár