Új motorokkal érkezik a felfrissült Opel Insignia
Hírek, 2020. január. 10.
AS

Megújult az Opel Insignia második generációja, aminek nemcsak a formáján igazítottak, de teljesen kicserélték a motorkínálatát.

 

 

 

 

Az új erőforrások még nem a PSA-tól származnak, hanem az Opel saját fejlesztései, és nemrég a megújult Astrában jelentek meg. Az Insignia alapváltozatát 1,4 literes, turbós háromhengeres motorral szerelik, ami 145 lóerőre és 236 Nm-re képes, hozzá hatfokozatú kézi váltó jár. Szintén háromhengeres a jelenleg egyetlen dízel, ami 122 lóerős és 300 Nm a nyomatéka, a váltója ennek is hatfokozatú kézi. A benzineshez fokozatmentes, a dízelhez kilencfokozatú automata váltó kérhető, és hamarosan bemutatják a megújult kétliteres turbódízelt is.

 

 

 

 

Az Insignia rövid ideig kapható volt GSi változatban 260 lóerős turbós benzinessel, de az emissziós szigorítás miatt ez a modell búcsúzott a kínálatból, csak a 210 lóerős dízellel kínálták a sportmodellt. Most visszatér a GSi, méghozzá egy újonnan fejlesztett kétliteres turbós négyhengeres benzinmotorral, 230 lóerővel és 350 Nm-rel, összkerékhajtással, adaptív futóművel és Brembo fékekkel. A motornak lesz egy 200 lóerős változata is, amit szintén a kilencfokozatú automata váltóval szerelnek.

 

 

 

 

A megújult fényszórók 16 helyett oldalanként 84 LED-del világítják meg az utat, frissebb az infotainment, új tolatókamera és parkoló asszisztens került az eddig is bőséges vezetősegédek közé.

 

 

 

 

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár