Az autókon kívül a hajóknál is hódít az elektromos hajtás
Hírek, 2020. február. 26.
AS

Lendületben van a hazai hajópiac, és egyre dinamikusabban növekszik az igény az elektromos hajók iránt, ennek megfelelően 25 százalékkal növelte gyártókapacitást a hazai elektromos hajók piacát vezető, Wia hajókat késztő balatonfűzfői gyár, hogy meg tudjon felelni az e-hajók iránti rohamos kereslet-növekedésnek. A várakozásaik szerint idén 15-20 százalék körüli mértékben nőhet az elektromos hajók piaca Magyarországon.

 

 

 

 

A Wia jelenleg négy modellcsaládot gyárt. A belépő kategóriás 230-ast, a már túrázásra is alkalmas 330-ast, a családi használatra ideális 365-öst, és a luxuskategóriát képviselő 435-öst. A legnagyobb modell zárt felépítménnyel (Hard Top) is rendelhető. 2020-ban egy új modellt is piacra dobnak, a 2019-es Balaton Boat Show-n bemutatott 230 CC-t, amely a vevő igényeire szabott műszaki tartalommal, funkcionális és variálható fedélzeti kialakítással, kedvező áron kerül forgalomba az év második felében. Az új típus akár vezetői engedély nélkül is használható lesz.

 

 

 

 

A 2010-ben alapított Wia teljes egészében önállóan fejleszti modelljeit, gyártási folyamatait a svájci Wia Electroboote GmbH-val közösen alakítja ki. A vállalat termékei nemcsak a hazai vásárlók döntő többségének bizalmát nyerték el, hanem 2016-ban a Magyar Formatervezési Díjat és 2018-ban a Hungexpo Innovációs Díját is kaptak. A Wia legnagyobb modellje, a 435-ös a február 26-án nyitó Budapest Boat Show-n is megtekinthető.

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár