Megjelent az új Volkswagen Golf GTI
Hírek, 2020. március. 10.
AS

A Volkswagen bemutatta a vadonatúj Golf GTI-t, és vele együtt a dízel GTD és a konnektorról tölthető hibrid GTE is megjelent.

 

 

 


A GTI receptje nem változott, a motorja továbbra is kétliteres, turbós négyhengeres, de a teljesítményét 245 lóerőre növelték, a legnagyobb nyomatéka 370 Nm lett. A futóművét 15 mm-rel ültették le az alap Golfhoz képest, a lengéscsillapítás adaptív, és megmaradt a hatfokozatú kézi váltó is, ami helyett hétsebességes DSG-t lehet kérni. A külseje felismerhető a lökhárító rácsába rejtett ködfényszórókról és a fénycsíkos hűtőmaszkról, belül nem hiányzik a kockás mintájú üléskárpit sem.

 

 

 


A GTE plug-in hibrid hajtása az 1,4 literes, 150 lóerős TSI-ből és egy 115 lóerős elektromotorból áll, a kombinált teljesítmény itt is 245 lóerő, a hibrid Golf a korábbinál nagyobb, 13 kilowattórás akkumulátor feltöltésével 60 kilométert tehet meg elektromosan, legfeljebb 130 km/órás sebességgel.

 

 

 

 

 

 

A GTD-be pedig a kétliteres turbódízel legújabb változata kerül 200 lóerővel és 400 Nm nyomatékkal, kizárólag hétfokozatú DSG váltóval.

 

 

 

 

A most bemutatott három sportmodell mellé még legalább kettő érkezik, 300 lóerő körüli teljesítménnyel jöhet az új Clubsport, és még ennél is erősebb lesz az összkerékhajtású Golf R.

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár