Megújult a Hyundai i30
Hírek, 2020. március. 20.
AS

Megújult a Hyundai i30, ami továbbra is ötajtós ferdehátú, kombi és kupéformájú Fastback változatban készül.

 

 

 

 

A ráncfelvarrással szélesebb hűtőmaszkot, átszabott lökhárítókat és új fényszórókat is kapott az autó, ahol a nappali menetfények V-alakban világítanak, a bronz és vörös fényezés is új. Az elegánsabb alapmodell mellé érkezik ismét a sportosabb N-Line, amit mostantól kombi karosszériával is lehet kérni, nagyobb légbeömlős első és diffúzort mintázó hátsó lökhárítóval.

 

 

 

 

A belső térben a korábbi 8 colos érintőképernyő helyett egy 10,25 colos kijelző rendelhető, hamarosan vezeték nélküli okostelefon-tükrözéssel, a sebességmérőt egy 7 colos képernyő vetítheti. A vezetési asszisztensek sora sávban tartó segéddel, valamint tolatáskor és sávváltáskor akadály észlelése esetén fékező rendszerrel bővült.

 

 

 

A motorkínálat továbbra is szívómotorral indul, az 1,5 literes négyhengeres 110 lóerőre és 144 Nm-re képes, a váltója hatfokozatú kézi. Szintén újdonság az 1,5 literes T-GDi, ez a négyhengeres, turbós benzinmotor 160 lóerős és 253 Nm a maximum nyomatéka. A háromhengeres, turbós benzines 1.0 T-GDi megmaradt 120 lóerővel és 172 Nm-rel, és az 1,6 literes, négyhengeres turbódízel két változatban rendelhető, 115 és 136 lóerővel, a hatfokozatú kézi helyett hétfokozatú duplakuplungos váltót lehet kérni.

 

 

 

 

 

Az 1.0 T-GDi-hez opcióként rendelhető, az 1.5 T-GDi-hez és az erősebb 1.6 CRDi-hez pedig széria a 48 voltos mild hibrid rendszer, amihez a Hyundai egy intelligens kézi váltót is fejlesztett, ez a gázpedál felengedésére leválasztja a motort a hajtásról, de akár le is állíthatja.

 

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár