Megújult a Hyundai i30
Hírek, 2020. március. 20.
AS

Megújult a Hyundai i30, ami továbbra is ötajtós ferdehátú, kombi és kupéformájú Fastback változatban készül.

 

 

 

 

A ráncfelvarrással szélesebb hűtőmaszkot, átszabott lökhárítókat és új fényszórókat is kapott az autó, ahol a nappali menetfények V-alakban világítanak, a bronz és vörös fényezés is új. Az elegánsabb alapmodell mellé érkezik ismét a sportosabb N-Line, amit mostantól kombi karosszériával is lehet kérni, nagyobb légbeömlős első és diffúzort mintázó hátsó lökhárítóval.

 

 

 

 

A belső térben a korábbi 8 colos érintőképernyő helyett egy 10,25 colos kijelző rendelhető, hamarosan vezeték nélküli okostelefon-tükrözéssel, a sebességmérőt egy 7 colos képernyő vetítheti. A vezetési asszisztensek sora sávban tartó segéddel, valamint tolatáskor és sávváltáskor akadály észlelése esetén fékező rendszerrel bővült.

 

 

 

A motorkínálat továbbra is szívómotorral indul, az 1,5 literes négyhengeres 110 lóerőre és 144 Nm-re képes, a váltója hatfokozatú kézi. Szintén újdonság az 1,5 literes T-GDi, ez a négyhengeres, turbós benzinmotor 160 lóerős és 253 Nm a maximum nyomatéka. A háromhengeres, turbós benzines 1.0 T-GDi megmaradt 120 lóerővel és 172 Nm-rel, és az 1,6 literes, négyhengeres turbódízel két változatban rendelhető, 115 és 136 lóerővel, a hatfokozatú kézi helyett hétfokozatú duplakuplungos váltót lehet kérni.

 

 

 

 

 

Az 1.0 T-GDi-hez opcióként rendelhető, az 1.5 T-GDi-hez és az erősebb 1.6 CRDi-hez pedig széria a 48 voltos mild hibrid rendszer, amihez a Hyundai egy intelligens kézi váltót is fejlesztett, ez a gázpedál felengedésére leválasztja a motort a hajtásról, de akár le is állíthatja.

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár