Bemutatkozott az Audi A3 új generációja
Hírek, 2020. március. 25.
AS

A Golf, a Leon és az Octavia után megérkezett a Volkswagen-csoport kompakt modellcsaládjának negyedik tagja.

 

 


Az ötajtós Sportback változatban érkező újdonság 4,34 méter hosszú, 1,82 méter széles és 1,43 méter magas, a tengelytávja 2,64 méteres. A hosszával a Golf és a Leon közt elhelyezkedő A3 három centivel hosszabb az elődjénél, a csomagtartója maradt 380 literes.

 

 


Míg az elődjében a műszerfalba lehetett süllyeszteni az infotainment karcsú képernyőjét, addig az újdonságban előtérbe kerültek a kijelzők: a műszereket szériában 10,25 colos display vetíti, a középen lévő érintőképernyő alapból 10,1 colos, de akár 12,3 colos is lehet.

 

 

 

 


Az Audi a három legnépszerűbb motorváltozattal vezeti be az új A3-at, a 150 lóerős 1.5 TFSI-vel, valamint a 2.0 TDI 115 és 150 lóerős változatával. A belépőmodell az 1.0 TSI lesz 110 lóerővel, az 1,5 literes motor a Golf mintájára 48 voltos mild hibrid rendszerrel bővül, és a quattro hajtású sportmodellek sem maradnak el. Az S-Line csomaghoz másfél centis ültetés jár, de csak az erősebb modelleknek multilink a futóműve hátul.

 

 

 


Széria lesz a teljesen LED-es fényszóró, ami helyett mátrixfényszóró is választható, és a vezetési asszisztensek, mint a sávtartó és a távolságtartó rendszerek sem hiányoznak. Az utastér érdekessége, hogy a szövet üléskárpitot újrahasznosított PET palackokból készítették.

 

 

 

 

 

A LEGÚJABB SZÁMUNK
Autó és Stílus
Keresd az újságárusoknál, töltsd le digitális formában vagy fizesd elő kedvezménnyel!
ELŐFIZETÉS
Autó és Stílus előfizetés
DIGITÁLIS MAGAZIN
Autó és Stílus digitális magazin

Autó és Stílus digitális magazin
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár