Bemutatkozott az Audi A3 új generációja
Hírek, 2020. március. 25.
AS

A Golf, a Leon és az Octavia után megérkezett a Volkswagen-csoport kompakt modellcsaládjának negyedik tagja.

 

 


Az ötajtós Sportback változatban érkező újdonság 4,34 méter hosszú, 1,82 méter széles és 1,43 méter magas, a tengelytávja 2,64 méteres. A hosszával a Golf és a Leon közt elhelyezkedő A3 három centivel hosszabb az elődjénél, a csomagtartója maradt 380 literes.

 

 


Míg az elődjében a műszerfalba lehetett süllyeszteni az infotainment karcsú képernyőjét, addig az újdonságban előtérbe kerültek a kijelzők: a műszereket szériában 10,25 colos display vetíti, a középen lévő érintőképernyő alapból 10,1 colos, de akár 12,3 colos is lehet.

 

 

 

 


Az Audi a három legnépszerűbb motorváltozattal vezeti be az új A3-at, a 150 lóerős 1.5 TFSI-vel, valamint a 2.0 TDI 115 és 150 lóerős változatával. A belépőmodell az 1.0 TSI lesz 110 lóerővel, az 1,5 literes motor a Golf mintájára 48 voltos mild hibrid rendszerrel bővül, és a quattro hajtású sportmodellek sem maradnak el. Az S-Line csomaghoz másfél centis ültetés jár, de csak az erősebb modelleknek multilink a futóműve hátul.

 

 

 


Széria lesz a teljesen LED-es fényszóró, ami helyett mátrixfényszóró is választható, és a vezetési asszisztensek, mint a sávtartó és a távolságtartó rendszerek sem hiányoznak. Az utastér érdekessége, hogy a szövet üléskárpitot újrahasznosított PET palackokból készítették.

 

 

 

 

 

Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár
Bezár